Mandikan kucing .

Saya nk bertanya , ada apa apa effect ke kat kandungan kalau mandikan kucing kucing yg kotor ? Kucing2 tu bkn sy punya , tp ada hamba Allah yg kurung anak anak kucing tnpa letak makanan air dan dia asingkan dri ibunya , ibunya pula dikurung ditmpat lain . Sy tgk kesian sgt . Hamba Allah tu pula takde kat rumah utk 3 4 hri 😭dengan tempat dia kurung kucing tu kecik , takde letak pasir utk najis dia . sy bagi kucing tu mkn dan air , nmpk sgt dorang lapar dan haus . Bdn anak anak kucing tu penuh dgn kotoran . Sy pula masa mandikan tu tak guna sarung tangan sbb mmg tkde sarung tangan dirumah . Sy tak smpai hati tgk anak kucing tu . Rasa nk ngis sbb tuan dia buat mcmtu . Tapi lepas sy sttle mandikan anak kucing tu mmg sy terus mandi . Ramai kata ada effect kalau kita bersihkan haiwan tanpa pakai srung tgn dan mask . Kalau korang kat tempat sy apa korang buat ? Sy skrg pregnant 29w . Sy harap sgt tiada apa apa jd dengan kandungan sy ni . #firstmom #ingintahu #firstbaby

2 Balas

xde mslh pon. lps mndi kn tu cuci tgn bersih² pegi mandi apa semua. cumanya kalau ada next time pakai sarung tgn. x perlu risau sgt.

10mo ago

okay tq awak .

mandikan kucing x pe kot, yg x boleh bersihkan najis kucing sbb dia ada parasit toxoplasmosis..

5mo ago

Kucing indoor ada jg ke parasit ni