Bleeding

Hai ibu2 sklian.. Nk tnye mmg normal ke kluar brown spotting trimester kedua 14week? Dh jupa o&g n scan sbnyk 2 kali dia ckp baby okay n aktif.. Tpi skrg masih lagi spotting dh 5 hari termasuk hari ni.. Siapa yg pernh alami perkara mcm ni?

9 Balas

sy pun on off bleeding since 24thweeks.. Jumpa O&G tp still x boleh determine root cause.. end up just monitoring by pakar o&g every 6 weeks.. in 2 weeks lg 36weeks baru diorang decide samada kena deliver awal or boleh tgu normal contraction untill 40 weeks.. tp sy bleeding just brown discharge.. kadang pekat kadang cair

4y ago

Doc ade bg ubat kuatkan rahim tak sis ? Sy tgh spotting jgk dalam 2 hari.

Sy pernah alami.. Msa 9w.. Stop msa 11w... G swasta dlu, scan nmpk heartbeat.. Then doktor bg ubt kuat rahim dan obimin masa tu.. Ptg tu lg byk trun.. Sy g hospital.. Mula2 kna mulut itik dlu.. N then diaorg scan.. Nmpk heartbeat lg.. Then sy mc byk ari gak.. Byk rehat, bedrest dan pantang bersama suami..

Akk sya pernah kene 4 tahun lepas anak dia no 4 bleeding dri 15w smpai 37w kne paksa bersalin secara czer sbb uri dibahagian bawah lama juga dia ddk hospital dkt 4 bulan lebih kne ddk hospital Smpai bersalin... Pape kne tunggu keputusan doktor sis knpa bleeding

5y ago

Aaminn..

Jgn buat kje berat sis..bedrest..sy dlu bleeding...tp bby ok..then..spot...bila buat kje berat msti da spot..so nasihat sy bed rest..n satu g..stop dlu bsma suami..

5y ago

Alhamdulillah.. 4hari bedrest.. Dh stop spotting dh smlm.. Tq for the advise

pelik . doc tak de bg ubat kuatkan rahim ke sis? kalau darah sikit² waktu awal hamil mungkin normal . tp ni da 3 bulan .

5y ago

Alright.. Tq for the advice

Tak normal tu sis. Cepat2 gi hospital ye. Semoga dipermudahkan urusan. Aamiin.🤲🏻 💕

Ank prtama dlu macam tu tp okey jua xda pa2 bby sihat... Lahir 39 mgu

5y ago

Wah.. Tahniah.. Sy baru stop spotting..

Sis. Masa spotting tu ada sakit perut tak ?

Klau x stop x normal dear g hospital