spotting.. 2 kemungkinan keguguran atau implantation bleeding

Assalamualaikum semua..saya bru blik dr hspital kerana spotting atau pendarahan sudah hari ke5 hari ini..ada 2 kemungkinan doc ckp sama ada keguguran atau implantation bleeding..kandugan yg ke3 kndungan sblm ni x pernh jadi mcm ni..dh 10week+ doc ckp bby kecil lg x npk heartbeat bby repeat scan lg 2 mggu..sape tau apa tu implantion bleeding atau ada pernh alami mcm sya x ibu??mcm mna bby ok x n bpe lama darah ni akan stop biase bpe week blh npk jantung bby??sya agak sedih skrg nie sya x da pengalaman keguguran x tau sgt..skrg skit mcm sengugut tp x kuat dua kemungkinan doc ckp..😭😭tlg doakn sya ibu2..sya sgt risau skrg ni bila doc ckp mcm tu..hari selasa bru ni p hspital lg sbb spotting coklat2 hari ni p lagi sbb fresh blood tp x byk smpai stu pad sikit2..tp sya ada rsa skit perut mcm sengugut..😒😒

2 Balas

Mcm kes sy.. Preggy no 3 ritu, kantung bby xmbsar, jantung xnmpk.. Bleeding sikit2 stiap hari.. Rupanya nk gugur.. Mmg complete misscariage, sbb patutnya dh 8week+ tp kantung xbsar dlm 5week+ je.. Alhamdulillah xlama lpas tu preggy yg baru.. Skrg dh 9week dh nmpk jantung bby.. Jangan takut.. Kena redha.. Bnykkan sabar..

Kalau sengugut tu takot nk gugur, sbb aritu sy sakit mcm sengugut kt ari2, lps tu keluar ketulan darah.. darah yg keluar tu ketul3 ke?