kantung tak nampak

cek upt sah pregnant dlm kiraan dh 4 week tpi dr scan kantung bby tak nampak lgi .. normal ka.. spa ad pngalaman mcm ni risau la ?

18 Balas

Takpe. Nak selamat, tunggu lagi seminggu dua. Nak pergi scan tu nnti, make sure pundi kencing tu penuh ya. Minum air bnyak2 supaya pundi kencing tu tekan rahim dan memudahkan scan and mudah nmpak kantung. Sy dlu 5 minggu pun dah nmpk. Tahan kencing smpai nak scan 😂 Tapi Alhamdulillah mmg mudah je jumpa kantung. Doc pun ckp mmg bagus cmtu.

Sis sama mcm saya . Cek upt double line, bila g scan doktor cakap tak pregnant sbb tak nampak kantung lagi . Cuma dia bagi saya folid asid untuk mkn sebulan .. sampai harini saya cek upt masih double line . Skrg ni saya tgh keliru yg saya pregnant ke tak 😅

4y ago

Saya belum jumpa doktor lagi, kandungan dalam 8 minggu baru nak ke doktor

Sis ni jenis excited mcm saya.4 week dh pergi scan.mmg doktor ckp blm nampak katung cuma dia ckp dinding rahim dh mnebal. Dia advice cek atas 6 mgu. Saya cek time 9mgu dh nampak heart beat si kecil. Seronok nya

4y ago

Doa byk2. Cukup rehat jaga makan. Harao semua nya baik2 sja

Sy dpt tahu hamil masa 4w.. 5w baru gi kelinik buat pengesahan dokter scan npk kantung , sy tggu 8w baru gi buka buku.. Sis tggu lg seminggu dua gi scan balik.. Awal lg tu sis, jgn risau.. Doa yg baik2 ..

Sbb tu tak disarankan scan terlalu awal. Sebab bila scan terlalu awal mcm ni, tak nampak pape lagi. Pastu mula la mommies jadi susah hati dan duk memikir, hehe. Sy haritu 10 weeks baru scan.

4y ago

btol...sy pon msa 9w6d bru buat buku..so Dr minta scan trus sbb dia kata msti sy excited kan,sbb ni kndungn kdua after kgguran...so jd trus nmpk janin kcik je..n jntung dia dh start bdetak...

Normal .kandungan masih Bru lgi sis.bawah 10 week mmg hanya nmpak kantung je.week 14 keatas baru Akan nmpk jnin

Sbb pregnant gugur dulu 4 week dh nmpk kntung,, 😅 skrng sulung ganti x nmpk plk tu yg risau

Sy scan time 5w pun ada 1 dot je sis... Nanti 8w dah dgr jantung

Awal lagi puan. Tp apa yg doc suggest bila scan xnmpk lg?

Selalunya 8-12 bru jelas sis.. jgn risau