sya dh test upt positif, tpi bila scan belum nampak kantung..kandgn 4 week..ada x ibu2 mcm sy..tq

7 Balas

terlalu awal. pernah dgr kn org larang jgn scan awal? kalau dgr mcmtu awak jgn down , sbb bila kita scan awal, n tknampak ape2 , kita akn rasa risau. mula la pk mcm2. thts y kalau bleh jgn scan lg awal2.

1y ago

scan awal boleh sis. scan awal ni 6w-9w paling awal. kalau 4w ni trlalu awal. mmg tksalah pun scan awal2. as long si ibu tk down kalau thu result “kantung tknampak lg” msa scan awal2 sgt tu...okela kan

4 weeks masih terlalu awal.. nampak rahim je menebal.. sy baru balik scan 6w5d.. masih lg tak nampak ..nak repeat scan lg 2 minggu.. 8w ke atas baru nampak janin.. insyaallah

1y ago

ha ah sama la sy pun belum nampak lg masa 6w scan. ingt nnti nkg repeat scan 10w.

Saya pun sama 4 minggu. Scan tak nampak ape. Doktor suruh datang lagi 3 minggu. Nak happy pun tak berani sebab awal sangat. Harap2 lagi 3 minggu nampak lah dia 🙃

1y ago

aah ada sakit..sakit dh lma..ingtkn nk dtg period mcm biasa la, ni dh hr ke lapan delay..dh 3x buat upt..smua naik double

Sama, saya pun 4 minggu. Pergi scan, doktor kata awal sangat. Ada sesetengah yang dah nampak, ada yang belum. 6 bulan ke atas doktor suruh datang balik untuk scan

1y ago

xnmpk kantung juga ke sis..

Jangan risau awak. Awal lagi tu, sy pun baru 4w hanya nampak kantung je . Dr. mtk dtg followup balik 2w kmdian 🥰 . Jaga kesihatan tau ❤️

1y ago

Takpe jangan risau, trskan ambil folic asid, jaga kesihatan. Baby malu2 tu. Sy doakan awak & kandungan baik2 je tau ❤️❤️

normal sis, sy pon haritu gi scan 2x tak nampak. bila kandungan dh 5 minggu ke atas baru nampak kantung

Ada je