Scan week 6 tak nampak janin ,, nampak kantung sahaja.

Saya nak tanya dan nak taw normal ke doktor scan 6 week x nampak lagi cuma nampak kantung sahaja dlm rahim..? Doktor suruh repeat scan 31/1/2024 lagi...risau pulak klau x nmpk apa2 dlm kantung :(

6 Balas

sama mcam saya sis. scan masa 8weeks nampak kantung saja. tapi repeat scan masa 10w dan alhmdulillah dah nampak. setiap orang punya cycle lain lain, boleh jadi kandungan sis masih terlalu awal sebabtu tak nampak masa scan. jangan risau dan stress ye puan. continue makan folic acid ☺️

Kalau scan dari perut 6 week susah nak nampak janin. Nak confirm sis pergi klinik mntk buat tvs scan. Biasa mmng boleh nmpak sbb scan dari bawah. Sy dlu mcm sis la. Da jdi kalut trus buat tvs scan nampak janin + heartbeat dah . Jgn risau okey. :)

saya bru scan klmarin 10week 4day, nampak kantung je,tpi tak sure lh dr scan trlalu cpt tak smpi pn 1minit..next scan 2minggu lagi..risau sgat😢

2mo ago

klau nk scan cntik btter g swasta.. sbb klau kk xcntik sngt scan ny

Betul sis. Saya haritu pegi scan swasta ngam² 6 week nampak kantung jea, pastu scan dekat kk 10 week time buka buku pink dah nampak baby🥰

Normal sis, sy dulu scan 7w nampak kantung je. Alhamdulillah masa bukak buku pink 10w dah nampak baby.

4mo ago

Alhamdulillah...tenang hati sya sis...terima kasih atas jawapannya. Semoga sis dipermudahkan urusan amiiin :)

normal sis. masa anak pertama scan 7w kosong ja. 10w da siap nampak kaki gerak2 Alhamdullilah