sembelit

Biasa ke sembelit waktu pregnant ni?

19 Balas

Banyak kan minum air 3l sehari. Banyak makan makanan protein sayuran hijau. Ajar diri buang air besar stp pagi. Itu yg sy amalkan semasa mengandung. Elakkan stress juga ya awak.

5y ago

Yup.. kalau sehari tak berak tak senang duduk.. risau sembelit 😂

Samalah sembelit jugak..skrg ni mnum air kosong n mkn buah pun nak muntah.. then husband belikan jus kuma +buah tin.. alhamdulilah setelah seminggu berjaya mmbuang..😂

Normal tu sis.... Byk kn minum air masak.. Kemudian mkn buah betik & pisang innsyaAllah kalo sesuai mmg akan lawas laa tu...sbb sy kena mcm ni..3 ni je sy amalkan..

Sy dh terkena sekali ms sembelit 2minggu lepas..lepas Dr tu sy jaga pemakanan n bykkn minum air kosong n buah2...taubat dh x nk sembelit... 😂😂😂😂

normal. saya kerap sembelit masa trimester 2 , nak nangis rasa. Now dah masuk 3rd trimester dah ok. kena byk minum air masak n makan buah.

Saya awal pregnant memang sembelit. Lepas tu mak saya suruh saya minum pati buah prun @ jus buah prun. Lepas tu sembelit pun dah okay

Biasa lagi2 bila makan iberet or obimin. Makan banyak buah. Saya makan buah jambu batu sangat membantu. Hari2 keluar hehe.

Kena minum air kosong banyak2 sis. Kadang2 ubat2 yg kita makan tu menyebabkan sembelit jgk

Sy mkn pisang dan makan sayur ladies finger so ok sikit tak lagi sembelit hehehhehe

saya baru leps sembelit gak , tapi minum air apa tah lupa , terus oke alhamdulillah