Sembelit??

Sy nk tnya.. Mmg biasa ke preggy mom sembelit? Sy baru 1 bulan pregnant.. Tp bnyk kali sembelit. Maaf tanya sbb sy tak tahu.. Sy first time. #ingintahu #firstbaby

4 Balas

itu biasa sis sy pun sama bru 1 bulan lbh...skit2 je keluar klau mmbuang...bnyakkan mnum air putih..saya mmg awl trimester xpuasa risau akan kandungan lagipun sy jnis gastrik

1y ago

ibu mengandung kalau memudaratkan xd galakkan puasa. macam saya kurg alahan try puasa tp naik gastrik pulak sakit betul ulu hati di buat ny..last² mmg xpuasa 😢

Ya sis. Sy pun macam tu. Kadang2 makan buah macam2 pun masih tak rasa nak membuang. Mungkin juga faktor bulan puasa, tak banyak sangat makan.

1y ago

Faham.. Patutlaa.. Terima kasih bnyk2 sis sudi jawab.. Moga Allah permudahkan segala urusan sis

saya pun sembelit sis masa tahu pregnant tu. skrg 5 minggu lebih slow2 dah boleh membuang huhu

1y ago

Alhamdulillah. Harap2 saya pun sama laa mcm sis bila dh masuk minggu2 strusnya.. Apa2 pn terima kasih sis sbb sudi jawab. Moga Allah permudahkan segala urusan sis yaa

ye betul...mmg akn ada rasanya . sy ni pun tgh mnhan smblit tu😢

1y ago

Allahu.. Sama laa kita.. Semoga sis baik2 je n dipermudahkan segala urusan.. Terima kasih banyak2 sis sbb sudi share & jawab soalan saya.. Tq sgt2