Makan manis

Betul ke kalau suka makan manis dapat baby girl?

19 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

mcm sya awal² x suka manis.. makan manis mcm melekat kat tekak mula muntah... ska masam² jer.. tpi dah hujung² nie mcm nk benda manis jer.. jantina sampai skrg xtau scan je nyorok.... x kisah la boy ke girl.. harap² keluar nanti sihat dan sempurna dan dipermudahkan... first baby.. due pun x lama dah nie.. berdebar rsanya..

Baca lagi
12mo ago

12.1 ... skrg dah 37minggu..

Sy suka makan manis dapat baby boy. Tak boleh ikut sgt yg org cakap tu. Benda particular ikut org, maybe utk org tu mcm tu, utk kita lain. Lg boleh pakai Kalau kita sendiri dh byk kali pregnant boy girl, boleh la nk compare, aku ni time pregnant girl mcmtu, time pregnant boy mcm ni.

ngandung ank pertama sy baby boy , time tu x rse nk mkn manis² , ngandung yg 2nd kuat betol mkn manis² smpai kne kencing manis ( tp mse ngandung je ) 😅 skali dpt baby girl , maybe tak semua la kot simptom² macam tu hehe

12mo ago

kann 🥰

mula pregnant ingatkan anak lelaki 😂 sbb suka mkn pedas..masin.. ikutkn org tua2 ckp..kalau suka mkn yg masam2, pedas..baby boy..rupanya yg kluar baby girl. xsuka manis langsung taknak sentuh aiskrim & coklat

10mo ago

la yeke ..tbalik plak sy msa ank first ..ska yg msm2 n pedas je, manis2 x dela plak..memg anak laki

tak juga.. sbnarnya smua yg kita sllu baca tu mitos.. mcm saya sndri.. smua yg sllu dibaca tu xsama langsung 😅

Tak semua btol sis..tp preggy ni sya suka mkn manis2.. Mmg scan girl.. Suka bnda warna warni tp lain org lain.. Xsama

12mo ago

wahh ..mcm kna plak ye mkn manis scan pun baby girl

TapFluencer

Saya baca ada yg berpengalaman begitu. Tapi saya tak percaya utk elak khurafat/ syirik.

12mo ago

betul jugak tue kan

Tk kot.. Depends pd org.. Sy mse prgnt baby girl alah dgn benda manis or coklat.. Confirm muntah hahaha

12mo ago

hihi..yeke ..trbalik pulak ya

xlah..mitos je tu huhu sy ni masa pregnant wajib mkn coklat,kna ada stok dlm peti..kluar boy..

dapat baby boy atau girl itu tak boleh nak kata apa.. tp dpt GDM yg itu tepat puan. hehehe