craving

saya selalu craving nak makan manis manis , especially selalu sangat nak makan makanan bercoklat . adakah baik untuk baby dalam kandungan ? and orang kata kalau craving manis manis ni baby girl?

17 Balas

dlu mcm sy ye... alahan teruk, x nk mkn bnde berat nnty confirm muntah... tekak nk bnde manis je mcm buah, air susu coklat ke, aiskrim, gula²... keluar nya perempuan.. mybe kebetulan je kot...skng pregy ank kedua pon sme jgk mcm ank first... tpi tk thu gender lgi

Jgn ikut sgt craving tu 🤭 Banyak mkn manis takut gula tinggi, bila gula tinggi mcm2 hal nanti. Manis ke masam ke pahit ke takda kena mengena dgn jantina baby pun..

Sy first trimester suka mkn masam2.. masuk 2nd trimester suka mkn manis2.. scan gender baby xnk tunjuk pulak 🤣 takpa, asalkan sy dan baby sihat je 😀

4y ago

Sama la sis mcm sya terlalu sma scan bnyk kli x nmpk jgk esok lgi jmpa doc scan

Tak jugak. Sy keluar baby boy. Setiap hari nak makan kek & cadbury 😂 Tp kena byk minum air kosong la takut kencing manis.

Tak juga sis. Mak cik saya ramai kata baby gurl. Suka sangat makan manis. Last last boboy 😂 tak pe janji baby sihat 😘

Sis coklat bahaya sbb manis... Baby blh dpt attack kat perut & heartbeat akan stop... Pernah 2 kali jadi pada kwn saya...

4y ago

yes sis...betul...

Makan secara sederhana xmemudaratkan ibu dan baby. Jangan berlebihan. Gender tu xtentu pun ikut craving.

Makanan and gender baby takda kena mengena pun. Well, enjoy your choc while you still can ☺️

Sy pn suka makan manis. Tpi bby boy. Dua org ank llki mmg suka manis je. Yg masam2 bby girl😊

Tk jugak sis . Sy masa awal pregnant borong coklat kt shopee 😂 scan alhamdulillah dpt baby boy .

4y ago

Sama.... Coklat M&S baru je sampai semalam. 😂 Lega tekak.