Pening

Betol ke org ckp lepas minum air gula pening kepala tanda kita takde kencing manis . Kalau tak pening mksd nya ada kencing manis . Share la sikit pengalaman mommy2 yg dh minum air gula

20 Balas

sy baru start minum air gula pagi tadi.. lepas minum air gula sy pening sgt2. tak tau migraine atau pening sampai muntah2.. muntah air saja sbb puasa dari smlm.. 1hari ni pening tak boleh bangun asyik bebaring saja. kalau bediri takut pitam pengsan pula.. pening tahap teruk da hari ni..

tak sure lah. masa saya minum air gula, saya ada rasa pening lalat .. loya nak muntah. lepas tu bawak berjalan shopping kat giant dan nsk ( kwsan berhampiran) terus hilang pening. dan resultnya, saya takde kencing manis. dan skali je minum air gula masa 12w. skrg da 34 w

Xdelah,sy dah 2X minum air gula xde pulak rase pening ke loya ke n result Alhamdulillah x sagkut gdm pun 😊 myb y pening2 2 ade hal lain atau badan memag x tahan yelah dh kene puase perut kosog masuk pulak air gula je..

sy 1st minum air gula samp warded sebab diarea & vomiting non stop.allergic...tp alhamdulillah result normal.hari ni minum utk 2nd time.32weeks..hrp ok la kali ni pening2 lalat dh ni tggu amik darah post 2hour.

Pening mgkin sbb kita puasa...sy first time mnum air gula...rsa sdap...mgkin sebab suka mkn mknan yg manis...tp pening kjap je..Alhamdulillah sy xsgkut kecing manis...Alhamdulillah alah pon kna sekejap je seminggu ja

4y ago

Hehehe syg skali ja kut...msa mnum tu bru 2bln lbih...mnum sbb fmly ad kncing manis...tp sy sebelum p checkup...sy xmnum or mkn manis²...sma la...sy kna ad coklat cadbury,kek coklat,or kek cheese manggo..bru bleh telan nasi...

saya minum air gula xda pening2. rasa sedap je air gula masa tu. sekali sangkut gdm terus 😂 lps bersalin minum lg sekali baru rasa pening2 mual.. alhamdulillah x de kncing manis

X kot sis 😅 Sy dh 5x pregnant, tiap² kali mnum air gula msti pening, kdg pitam terus, tp alhamdulillah result normal je, pening tu mgkn sbb kita puasa..

Macam betul je.. Saya 2 kali pregnant 2 kali minum air gula.. Lepas minum tu rasa pening sangat+nak muntah.. Alhamdulillah bacaan tak tinggi pun..

Xjuga.. msa ank prtma mnum air gula mmg sy pening & sngkut gdm.. ank kedua mnum air gula lagi, xda rsa pening2 pun..tapi sngkut gdm juga 😂

Rse nye ade btol jgak tu.. sbb sy mse 1st mnum air gula sy jd pning lalat..mse 2nd mnum air gula sy xpning..bile kluar result sngkut gdm 7.9