minum air gula

nak tanye, ada ke mommy yg lepas minum air gula rasa pening?? sy minum air gula pg tadi.. lps minum terus rasa pening.. tak tau la kalau sy mmg tak tahan rasa yg terlampau manis or sbb lapar.. ??, lepas tu nk tanya juga.. biasa result kite minum air gula tu kite tau bile ye??

16 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sy 2hari lepas minum air gula..mmg akan pening kepala sb perut masih kosong.. second amik darah baru boleh makan.. result sy dpt hari tu juga jam 2ptg.. Alhamdulillah dktor kata result dy okey je.. btw now 28w

Sy dapat result lepas 2minggu...sy tak suka minuman manis lepas aje minum air gula sy kumur2 kalau tak muntah.Skg 19 minggu dah result keluar tak cantik kena pantau glukosa dalam darah lg penat puasa 2 jam2..

Post reply image
3y ago

Klu lps mnum air gula xbole kumur,muntah,mnum air msk nt kacau bacaan. Klu bole lps mnum air rest pjamkan mte or balik umh tido

Sy kena minum air gula 2 kali.. first tak muntah pun.. tapi nurse ckp gula dalam darah rendah sangat 2.8.... kali kedua minum sy pening sampai muntah.. result cantik pulak 4.2... 😂

Mmg kbyakkan org akan rase pening sis lps mnum air gula..sy pon pening pg td lps mnum air gula tu. Result tu biasenye next appntmn bru nurse bgtaw n kalau sgkut gdm slalu akn dpat call dri klinik

3y ago

harap sgt tak sangkut gdm tu.. risau jugak ni, smpai husband ckp muka tu nampak sgt risau sbb kena minum air gula😅😅😅

Sy mse preggy anak 1st dlu mmg Ada rasa pening stgh jam lps minum air gula, Alhamdulillah smlm ok. Mgkin jugak perut lapar pastu tetibe minum something yg Manis Kan..

mmg pning sis,, sbb kne puasa kn... lpas da ambik darah jgn trus mkn berat... mkn yg ringan dlu... byk mnom air... dan bykkn rehat...

Sy hr tu minum air gula 3 minggu lps tu br dpt result. Ikut klinik jugak rasenye cpt atau lambat. Saya balik rmh baru pening 😅

VIP Member

Mmg pening n nk termuntah. Rase nk pitam pn ade huhu. Sbb tu sy sdiakn minyak angin siap2.

Sy pn mnum air 3hari lpas, pning sikit la, risau gak sgkut. To doa2 j xsgkut, amiinn.

Mgkin lpar tu sia..kn bpuasa sblm mnum air gula..result akan kita tahu next appointment..

3y ago

Amen..🤗🤗