susu anmum

Betol ke minom susu anmum bby besar..org ckp lh..sy kne kurangkn mkn nasi sbb nk kurang kn berat bdn..klau naik lg kne minom air gula.. Bole bg pendapat x? Tq?

15 Balas

susu anmum punca sangkut itu lah ini lah . susu tu tak salah pun . kalau tak kenape syrkt keluarkan produk tu , mestilah diorang selidik dulu ape y patut . tak "semua" orang sama okay ?cukup lah tengok diri sendiri ,kesihatan diri sendiri checkup tu mcm mane ,kalau ikot orang itu tak boleh ini tak boleh kan ???so kalau tak boleh go just stop okay cari susu lain simple . beli y trial pack dulu . beli y gedabak nanti tak boleh minum membazir pulak kan . just ckp ,kalau ade pendapat lain terpulang lah . 😊

Betul.. aunty sya beranak 7org smua besar smua start dri 3.60kg keatas.. 🤣Sya pun terjebak jga hritu.. haha baby kluar 3.57kg sb mnum anmum lama2 brbulan2.. Last2 tau gula dia tggi sgt and berat bdn sya naik mendadak hujung2 pregnancy + suspected diabetic.. Gelabah 🤣 Lepastu tukar dutchlady fresh milk or tepung.. Dan anlene.. hehe... Badan ibu mngndung over senstive.. Bila mkn gula sikit hormon yg tntukan nak ambik smua or half ja bhgian gula tu.. Hati2 ibu😌

Kalau tak kena kat diri sndri mmg la bole cakap macam2..knpa minum susu lain elok je tp bila anmum sangkut..lagipun syaratnya minum susu je tak kata wajib minum susu khas utk ibu mengandung..so ikut atas bajet nk minum anmum minumla..apa je khasiat kalau nk minum tapi kna kurangkan sukatan susu..padahal disarankan ikut sukatan susu tu bila nak bancuh..😆😆

Sya mnum ssu anmum,now msuk 34w,baby oky scan 32w hritu berat baby 1.6kg. Mnum tu jgn ksi pekat sgt ssunya sbb tu mnis ..takda la klau mnum anmum nnti sngkut kncing mnis,baby bsar.....sebagainya"" hurmmm

Doc x galakkan minum susu tepung,cz ramai sangkut kencing manis. Doc & nurse galakkan minum susu segar low fat je ☺

Tak. Nurse tmpt sy pun ckp, ada je yg x minum susu tu, tetap dpt bby besar..huhu sy minum anmum, anak kluar 3kg je 😁😁

5y ago

Berat tu kira normal sbnrnya ☺ klu awk rasa manis sgt, bancuh tu kurgkan tepung dia, pun okay je.. Klu xnak pun, minum freshmilk biasa pun memadai dah 😄😄

Sya minum dari awal ank xbesar pon..cuma sya ja yg bertambh besar..alhamdulilah air gula ap sebarang alahan xdak

Saya minum susu ni dulu xlah bsr mana anak lahir pon. 2kg lbh jer. Maknya yg terlebih bsr. 🤣

Susu anmum tggi gula.. mostly ibu² yg minum akn naik berat dgn cepat, ada yg sampai 6kg sbln..

Sya amalkan ammum dri first pregnant smpai skrg dh 36w Alhmdulillah smuaa ok