Ibu2 kt dlm grup ni sis nk tanya

Susu ni ok x bagi bby 3 bln berat badan dia x naik.lagi satu dia cepat jeluak kalau minum susu Anmum dh brpa kli tuka x naik juga berat badan dia risau..ok x susu ni naikkn berat badan baby ye..x kne sembelit kn.

Ibu2 kt dlm grup ni sis nk tanya
3 Balas

not sure lah sis. macam my baby dulu 3-4 hari je sesuai anmum. then sembelit. pergi klinik pakar kanak2 doc kata dia alah susu lembu. so tukar susu yang ada tulis HA ( hypoallergenic ) macam frisolac HA, nan HA. then after minum susu HA okay berak dia, just ada jeluak2 juga. doc kata boleh jadi dia overload minum susu. kena kira betul berapa kali minum & berapa onz. better sis consult dengan doc for the best lah

Kalau anak puan tak alah ngn susu tu just go on ja sebab dah beli ..try bagi dulu 4oz setiap 2 jam ..Kadang anak jeluak sebab overload susu atau kita tak sendawa kan dia .. bila dia jeluak tu laa boleh jadi punca berat susah nak naik sbb takdak penyerapan nutrien dalam badan dia .. kalau anak jeluak rehatkan perut dia kejap dalam sejam nanti bagi susu semula

try bg dulu