Susu preggy mommies

Salam semua, boleh suggestkan tak susu apa yg sesuai utk preggy mom. Sy baru 6 weeks, skrg minum anmum materna (choc) sebab mmg sy takbole telan lgsung susu asli. Tp ada yg ckp kandungan gula anmum agak tinggi. Boleh suggest susu selain anmum? Yg kurang kadar gula. Tq mommies❤

15 Balas

Nespray ok kurg gulaa. And tkdelaa rsa susu sgt. Cmpur sdkit n milo pun ok. Baik untk tmbh drh juga. Tksmtinya kena minum susu untk ibu prgy shj

Saya minum susu kambing hi goat dan nubian je.. dr dulu mmg x boleh telan susu utk preggy mom.. boleh telan bila da nak bersalin je.

Susu similac pun ok jugak. Kalau bgg xpayah minum je.mcm sya mmg xminum susu.boleh ganti dgn pil kalsium.

5y ago

Beli kat farmasi pun boleh jugak haritu saya tgok kat klinik pakar puan.tp sya xbeli.

Apapun jenis susu bleh yg kurang gula, ramai d sini yg suggest HL, dutch lady jenis fresh milk & lowfat

5y ago

Alamak 😅 fresh milk & lowfat ni mmang susu putih. Kalau minum anmum tu x perlu tiap hari. 2-3 kali seminggu cukup jangan terlalu kerap. Rakan2 sy cakap sangkut baby besar nanti kalau kerap mnum anmum ni 😅

frisomum...tp susu putih..blh try blend skali kurma...x la trasa sgt..

Sama la. Sy pon xblh minum susu anmun. Sy minum susu HL low fat.

Momma preogolact milk booster ssuai utk ibu hamil

sy mnum enfamama(choc/vanila)..tak manis sgt..

Susu kambing lazz flavour choc ada.

Sy minum HL low fat sbb ada kencing manis

5y ago

Susu putih HL sedap.. sy pun jenis x boleh lgsg minum susu putih apa² brand, tp HL punya sy boleh telan..