Sickness?

Before nie night sickness then morning sickness, now dh masuk 9weeks every morning n night before sleep mesty dtg mual muntah tu . Normal ke ?

45 Balas

morning sickness is normal. nanti 2nd trimester kurang morning sickness tu. dulu time i first trimester pun mcm tu.. masuk 2nd dah once in a blue moon. kalau u nak u boleh ambil sugar free candy ataupun barang masam2 ke so tak la rasa mual sangat.and also for me saya perhatikan kalau sy mkn vitamin2 yg nurse bagi tu pada waktu pagi,mual i lebih teruk so i ambil sebelum tidur.

normal je kalau 1st trimester. saya muntah tak kira waktu. kalau dia nak muntah, dia muntah je hehe..kalau saya nk elak mabuk teruk, saya lelap. selamat sikit la. kalau xleh lelap, mmg hadap toilet la wek wek

5y ago

Sama.mcm sya juga

Normal yunk .. positive thinking je pengorbanan seorang ibu .. then boleh lah da insofi diri mcm ni agaknya mase ibu mengandungkan kite heheh mula lah dah nak call mak hari2 .. percayr laa sbb sy dlu mcm tu jugak heheheh

kalau sy msa ank first mmg smpai lemah bdn..mkn je muntah mkn je muntah. Smpai nangis2 stress..skrg pregnant ank nombor dua..tk de pulak..elok je mkn.. berselera pulak tu..tk de muntah

its normal 😊sama mcm sy..dr 6w smpai 11w mesti kena muntah dulu before tidur..baru akan rasa selesa..nti dah masuk 2nd trimester, semuanya akan okay..in sha Allah

same as me...start 6 weeks mmng strt loya n munth2..skrng dah msk 11weeks.. rse loya ok skit..tp still selera mkn krng...nurse terkjt bert trun 3kg dlm sebln..

Atas individu, but morning or night sickness normal for pregnant mom. Ada tu air pun tak boleh minum, if teruk better pergi klinik la, boleh masuk air

Normal je sis.. Saya pregnant anak 1st twin, start dokter kata sah je pregnant, sampai da nak bersalin setiap minggu muntah.. 😂 kenangan kan..

Sama sy pn bgtu... Sllu rsa pning d mual mkn sikit jk msty munta.. Smpai gstrik pn mnjadi² nk mnum ubt pn x ble sbb tnga preg trpksa than jk😅

5y ago

Kena gastik sis consume apa utk hilgkn tuh

Saya 11 minggu pun masih muntah.. Klu lapar nak muntah.. Klu kenyang btl pun muntah.hope 12 mggu nti akan ok alahan.