Sickness?

Before nie night sickness then morning sickness, now dh masuk 9weeks every morning n night before sleep mesty dtg mual muntah tu . Normal ke ?

45 Balas

Wahhh sama lah kitaa. I pun baru masuk 9 weeks. And our morning and night simptom pun samaa. Tp selera makan mmg power. Tapi muntah pun power jugak😅

5y ago

Yup.. sbb tkt kncng mnis or drh tinggi.. sbb brt naik mendadak...

normal laa tu. sy dri 3rd weeks until now 6 months masih alahan. tak seteruk masa first trimester, but slowly kurang laa.

saya pun rasa mcm tu...baru 7 weeks but feel teruk sgt...kadang 2 hr x mkn nasi..sbb kalau mkn...mulalah rasa mual tu dtg

wktu sy 9mnggu cye kurang mutah..mungkin sbp mnom air buah-buahan kot..skrng dh 18mnggu mutah 3kli jew..tu pun sbp xthan bau obat..

Untuk tremister pertama mmg ada yg alahan mcm tu..Mmg normal cuma alahan tu berbeza bg setiap ibu 😊...

sama jugak...mcm² petua dah cube kurangkan MS ni..tetap x jalann...sesama la kita sabau😢

sya pun mual teruk sampai 3 kali masuk hospital utk masukkan air. sekarang dh week 18+ dah kurang mual.

Normal sis. u ada makan any supplement atau u ada alahan makan atau ubat?🙋🏻‍♀️😊

Normal ke hilang selera mkn slps 9 week?? Mcm mna nk tambah selera makan? Help me 😭

5y ago

Its normal..saye mse 9weeks dlu mendadak turun berat badan.. Tp lpas je 5bln..haa..amekk..makan xingat.. Mcm bela saka.. Opss...hahahahha

Saya smpi 20 weeks peninf mula muntah xlalu makan, stop kejap skrg 30 week start balik 😂