Morning Sickness

I'm 12 weeks 3 days now, I can't sleep every night because of the morning sickness. What should i do?

8 Balas

Standby gula2 sour or jeruk asam kering dalam handbag kalau pergi mana2. Dulu i punya morning sickness tak boleh bau aircond kereta. Drive sekejap trus berhenti kereta and muntah. Then i cuba beli gula2 masam n asam jeruk kering. So rasa nak mual je i duk kunyah laa

5y ago

you ad hb low ke?

I feel you. I pun macamtu but then doc akan tanya why berat you turun sebab tak makan then dia akan preskripsi ubat tahan muntah. Alhamdulillah, lepas makan ubat tahan muntah you akan rasa okay n boleh makan sikit.

5y ago

yaaaa, betol tuuu. bru pergi jmpa doc, and die bg ubat tahan muntah. harap lpas mkan ubat tu okeyy laa, ta dpt na buat kerja dgn keadaan mcm nie, huhuhu

try to have lemon juice + sour food to reduce your MS..

5y ago

okeyyyy, tq for the info 😊

Ice cream.. Help a lot😋

5y ago

seriously, waaa tq 😊

Try hidu limau nipis... standby awal2..

eat more fruits. it helps A LOT

5y ago

okehhh, tq sis 😊

can i be your best friend plz

hi