persiapan baby

barang and keperluan yg perlu di sediakan untuk bayi apa ya? baju? sabun mandian? tak thuu nak bua persiapan mcm mana . sebb sis ni single mom😭

7 Balas

Barang baby Kain lampin Baju romper 2 Baju lengan panjang 1 Pampers nw stnby lebih 10 pcs ke Mittens and booties bawak 2 jer dengan hat Pastu kain bedung sekali ngn kepale tuh selai Tisu basah Tuala Minyak telon Mandian (tak perlu bawak) Barang ibu Kain batik selai Tshirt panjang selai Tudung sarung 2 helai Stokin Pad maternity Seluar dalam Minyak panas Powerbank Makanan Air selusuh (jika ade) Mandian ibu Ic /buku pink Breastpump (tak perlu bawak nanti misi marah) direct bf

beli barang yg basic sja. sediakan:- baju lengan panjang baju lengan pendek lampin kain dan pampers newborn sarung tangan dan kaki tuala kain bedung topi tisu basah sabun mandi dan syampu minyak panas spt minyak yu yee utk ibu pula boleh sediakan:- buku pink dan ic baju utk discharge ward seluar dlm pad stokin minyak panas toilettries(sabun mandi,berus gg dsb) makanan(biskut,roti,milo 3 in 1) termos handphone & charger

brg bby bju bby 2 psg srung tgn&kaki spsg topi sehelai lmpin sehelai bedung yg ada ttup kpla sehelai tisu bsah pmpers nb 5 kping or lbih mndian or myk angin xprlu da blk nti bru pkai smua tu klo sy la😁 brg ibu bku pink&ic bju tshirt or lgn pnjg sehelai kain batik sehelai tuala stokin spsg tdung sehelai pnties pkai buang or pnties biasa lbih kn pad maternity myk angin brg mndian&swktu dgnnye mkanan chrger or pwrbank

klu bjet sis limited, bley fokus brg2 utk bpantg dlu.. n lps tu bli brg2 kperluan lain plak.. nie contoh nye list bli brg sblum bsalin -bju bby, mitten, topi,barut, napkin/swaddle, mnyak telon, brg mandi, toto bby -kperluan ibu: pad, stokin, brg2 pantang (mnyak, bengkung) list bli brg lps bsalin -botol susu/pam susu, baby cot, car seat, stroller.. sye buat mcm tu..

saya beli yang penting2 dulu.. semua beli kt shopee sbb harga rendah sikit berbnding kt kedai baby..sis cuba google list keperluan baby..saya pon guna list tu je cri brg2. napkin baju 10 helai.. mitten n booties 5 pasang topi 2 helai towel 2 helai set mandian beli yg kecik dlu pampers telon wet tissue bedung barut

beli yg perlu je puan. klu ade Preloved lg baik.

sis beli kt shopee murah je and sume ada