cara mandikan anak

bagi tips mum cara mandikan anak dengan tenang . anak saya kalau nak mandi nak urut mesti nangis , kita jadi kelam kabut 😭

17 Balas

untuk newborn , anak saya menjerit sekuat hati bila dimandikan walaupun guna air suam. Jadi tak pernah tenang mandikannya. Apa yg kami buat, mandi tanpa sabun selama 2 bulan, mandi cepat, tutup kipas bilik, pakaikan baju cepat2. 😅 lepas 2 bulan dia dah suka air, tenang sikit mandikannya dan pakaikan baju. Ni dah 6 bulan , kami masih mandikannya dgn air suam. Nak pakaikan diaper pula yg mencabar, dia dah bergolek bagai dan tak nak baring pulak. Pernah guna diaper pants, tak sesuai dgn dia, dan susah bg kami nak uruskannya. 😅. Enjoy the moments 🥰🥰🥰😍

2y ago

Kan.. huhu