cara mandikan anak

bagi tips mum cara mandikan anak dengan tenang . anak saya kalau nak mandi nak urut mesti nangis , kita jadi kelam kabut ?

17 Balas

klau anak masih newborn normal je dia menangis tiap kali mandi...dia baru knl air kan.. nt besar² dia suka lh main air.. mandi slow² je lyn je dia.. mandi air suam dulu.. nt dh besar ckit baru mandi air paip biasa je

2y ago

sy pakai air suam . betul jg mungkin dia bru lg kan . tp kita jd gelabah yelah sy bru ank first bnyk nk kena belajar ? thankyou taw

kalau sy dlu. sy bagi kenyang dlu.. myusu dlu. sendawakn.. lps tu bru mndy. asl mndy dy xakn ngs.. smpi la skg da nak setaun da..?? suka mndy n suka berendam?

2y ago

sy dah cuba buat mcm tu . tak jalan juga sis ? ikut mood dia haha

smua ank sye dlm pantang lg sye mdykan dia org kat singki...pkai air paip je...xde mdy air suam pun..mdy bg dia org segar sudah...senag kje???

Bg kenyang dlu sis,,mula kn dri kaki.jgn trus basah kn kepala nnt terkejut dia??pastikan air xsejuk dn xpanas..suam2 kuku la cmtu.

2y ago

dah cuba buat , tetap nangis juga ? kdg ikut mood dia kjp ok kjp tak . kita jd gelabah

Ada mcm tu Baby takut air haha basah kot tapi ada yg suka tgok Baby cmna

mak kene kekal tenang..

umur brapa anak tu?

2y ago

mcm sy ribakan anak atas peha. dri dia dlm hari smpailah dah 3 bulan lebih ni. sy duduk atas penutup jamban duduk tu. then sediakan baldi air suam kt tepi. so masa mndikan bby tu air jirusan tu mmg kne kt peha sy skali. masa mndikan tu pakai sluar dalam je . so bsah skali . kurang2 grip bdn bby xjtuh.. kulit ank brsentuhan kulit kita. takde la dia tkut kn.. ank sy xboleh air sejuk.mmg kne air suam. ubah2 posisi bby. smbil mndikan ckp2 nyanyi alih prhatian.. kadang sy posisikn dia hadap sy.. smbil alir2 air tu pndang ckp dgn bby. ank sy fokus tengok sy. n dah biasa dgn air. sis mndijan bby air suam ke paip?