Anda pernah alami masalah kencing kotor sepanjang kehamilan ini, Ibu?

Voice your Opinion
Ya, pernah!
Hmm, tidak pernah

936 respon

19 Balas

Saya baru je 3,4 hri pergi klinik kk sbb ad rsa sakit pinggan lps tu dktor sruh test air kncing lps tu result memang trkena kncing kotor jngkitan kuman melalui keputihan tp simpton lain sperti kencing tak lawas,rasa sakit ketika kencing,kencing brdarah sy tak ada rasa lagi semua tu cume dktor sahkan sy sakit pinggan sbb kencing kotor..dktor just bg mkn ubt antibiotik/tahan sakit/air garam lpstu doktor pesan kena minum air msk bnyk2..

3w ago

Mse mngandung je baru ada tp tak teruk..

Setiap kali check up. 2 minggu sekali xde pula misi ckp pasal kencing kotor. Tapi saya kjap2 rasa nk kencing. Kdg 10 minit skli. Dh la bila rasa nk kencing tu dh xboleh tahan..

sehingga ke harini kandungan dh 5 bulan msih kencing kotor..wlaupun sudah diberi antibiotik masa warded..dan mnum air garam...

3w ago

mkn barli..rebus dengan daun pandan dan letak gula sikit ...inshaAllah sembuh..ikhtiar dulu..

mcm mane nk tahu kita kencing kotor. maaf sy ank first

3w ago

terima kasih atas perkongsian ☺️

Sy amalkan minimum mineral spritzer setiap hari dan air kelapa pada hujung minggu, kencing bersih

sy selalu sangkut dekat Leu ..tak tau nak buat macam mana,dah minum air masak banyak

1st appointment buka buku pink dah kena kencing kotor.. sblm tu ok je

3w ago

Sama la sy due kli temujnji result air kencing ok .lps rse sakit pinggan sy prgi check dktor mse tu bru sngkut air kncing kotor

sya baru² ni kencing kotor kandungan sya dah 6bulan

3w ago

kena urut lahh sis tpi urutan dia perlahan ja

alhamdulilah tidak

Tak. saya byk minum air dan air kelapa

3w ago

rmemmememme r r r rmr d dmmtmt kkktktkktktktrkremmememw