Sabun mandi

Boleh ke mandi pakai sabun untuk baby? Sbb my mum tak bagi mandikan baby guna sabun baby ?

17 Balas

kak..bau baby yang dari syurga susah nak dapat..nikmat bau ori baby tu..kalau boleh sebulan petama tu kalau boleh mandi air biasa je dulu..bulan kedua kulit die dah sedikit teguh tu baru guna sabun baby..kulit baby baru lahir kan lembut sangat sangat ..bahaya kalau dedah dengan kimia terlalu awal even sabun baby..ini pendapat saya.dan setuju ngn mak akak tu.

Ada sebab your mum x bgi mandi guna sabun.. Kadang2 sabun baby still ada bahan kimia yg diluluskan oleh KKM ..tapi jika sabun tersebut tidak dibilas sebersihnya.. Ia beri kesan pada kawasan2 berlipat seperti dileher..ketiak..lengan..celah kangkang .. Cuba cairkan kepekatan sabun baby tu.. Dan bilas sepenuhnya.. Jika x yakin.. mandi tanpa sabun itu la sebaiknya.😇

lepas habis pantang sy baru pakaikan sabun baby time mandi. sy pakai sabun anakku head to toe yg ada gambar mickey mouse tu. elok, wangi dan alhamdulillah anak tak pernah ruam

Kenapa your mum x bg guna sabun baby.. guna cetaphil for baby je sis..bagus utk ruam2 mcm tu..tp jgn guna sabun org dewasa..x sesuai utk baby

My baby mandi guna drypers head to toe since 3days of life. Ok je dia sampai hari ni.skrg dia dh 1bulan . Sabun baby mmg khas utk baby.

boleh je kalau kulit baby x sensitive.cuma kalau pusat belum tanggal jgn bagi kena sabun kat pusat tu nanti jadi lembap lambat tercabut.

5y ago

Tak juga la.. sebab my baby mandi guna sabun dalam basin sejak 3hari.2 kali sehari lagi tu.pusat dia cabut tak sampai 1minggu.nurse kat sini bagi spirit untuk tali pusat dia. Lepas mandi je apply kat tali pusat dia.

Sy mndikan baby guna air perahan santan shja sis. Petua drpd arwah Mom sy 🙂

5y ago

Supaya kulit licin mulus dn gebu hgga dewasa..

boleh. cuma jangan letak banyak sangat and.product yg sesuai untuk baby

Newborn tak perlu pn xpe.. Kalau nk pakai yg for baby, better yg organic

5y ago

Buds, moogoo. Sy pakai buds. Ada kat farmasi, Watson, guardian

Boleh je awk, pakai yg khas utk bby. Yg dewasa pnya jgn la 😁