Asalam,Cara Mandikan baby 3bulan

Sejak lahir,sya jerang air dalam cooker yg sederhana lpstu tuang dalam besen bulat Dan campur air sampai rasa suam2 panas yg baby blh tahan lpstu mandikan baby,betel tak cara saya ibu2?Dan tolong share cara siapkan baby lepas mandi?Pakai lotion?minyak telon ?bedak atau ape yg kena sapu ye?

4 Balas

Btul la tu, lepas mndi spu minyak telon kat tapak kaki, betis, perut, dan belakang baby, bagi tak kembung n sembelit, kalau saya pakaikan anak saya lotion je, bedak2 mmg tak pakai, lps tu rambut letak bbay oil je.

Betul la tu.. lepas mandi sapukan lotion.. dekat muka & badan… lepas tu.. sapu minyak telon dekat perut, betina & tapak kaki.. lepas tu pakai baju… bedak tidak perlu…

Betul. Lepas mandi saya guna minyak telon urut perut, betis, kaki. Lotion untuk badan, muka 😊 Elakkan pakai bedak ye, bahaya.

Betul. Lepas mandi, anak saya cuma pakai body lotion sahaja.

7mo ago

Muka saya tak letak apa2