Pindah Kkia Sementara

Assalamualaikum... Selamat ptg semua ibu2 dlm ni.... Sy nak tanya laa ibu2 dlm ni, manatau ada pgalaman soal ni.. Contoh yaa : skrg sy sedang bklinik d daerah A dmana tmpat sy & husb tgl skrg...pastu dpt berita husb kena g kursus utk brpa bln.. sy ingat nak bklinik d daerah B yg mana daerah tu tmpat mak sy kiranya smntara waktu ni sy tgl dgn mak dlu.. So, sy kena mklum d klinik A la kn? Adakah bku rekod mgndung yg dpgang oleh klinik A tu akan dberikan pd sy utk dbawa bsama nantu masa nak mula bklinik d B? Sbb bila kira2 lps bslin nnti husb abis kursus mungkin masa cek up jaundis & cek baby monthly tu mmg sy akan bt di klinik A jg.. smntara ni aja nak klinik di B..sbb balik kg kan.. *sy tya dlu kwn2 dkt sini..sbb mau tya nurse sy appoiment ada sbulan lg dr skrg ? Tq smua..

6 Balas

Ats pengalaman pindah sy cmni.. mule2 inform nurse dlu kk A tu.. nanti nurse akn nanye kenape nak pindah,almt semua dan klinik mn kite nk pindah tu..pastu nt die akn bg buku pink u serahkan pd klinik yg mn nak pindah tu..mse tu kite inform kk baru tu date app. Semua nt nurse kk baru akn ckp ok atau x date tu..klu ok.. settle..😁cume kite kene explain a to z dekat nurse tu nt die akan bantu kite😉

sye pernah. sis kne inform di klinik A dulu. nnti die akan bgi tarikh checkup utk di klinik B. nnty pegi klinik B sebelum tarikh checkup tu,ckp nk tumpang checkup. bagitau sblum ni dduk mne ,n tarikh checkup bile. klau diorang stuju tarikh checkup tu,just checkup mcm biase.klau x,diorang akn tuka tarikh. ikut kn aje.nnty diorang akan tnye brape lme nk tumpang check sume tu. nnty jwb jela.

Wsalam.. Sis walk in maklum kkia tmpt A & bgtau situasi.. Nurse akan minta alamat sis yg akan dtg tu, & maklum kkia tmpt B.. Nurse akan bg sis buku simpanan kkia utk dibawa ke kkia tmpt B utk routine check up di sana nt.. Bila nk transfer blk kkia tmpt A, sis ikut flow sama..

Kat buku merah ada no tel klinik, kak boleh telepon dan tanya nurse terus, mrk akan nasihat apa kamu boleh buat... harap membantu...

Berdasarkan pengalaman sy sis kena inform klinik A.

F