Vitamin B & D

Salam, sy pregnant dah masuk 13 w. Smlm checkup nurse kkia dgn ambik ubat hb turun jadi 11.9, nurse tanya ada skip ubat ke? Sy mmg takleh nak telan vitamin b & d yg kkia bg tu sbb bau busuk sangat. Dah cuba nak minum dgn sunquick tp sy jenis takleh telan ubat dgn selain air masak. Nurse nak bg obimin tp sbb ubat tu saiz besar sy tak reti nak telan, jd nurse kekalkan je vit b & d. Selain tu ada tak ubat lain boleh ganti yg saiz dia kecik je iron tablet?

1 Balas

kitaaa serupaaa.. dari zincofer, tukar ke obimin.. obimin pn x mkn trbiar je.. huuhuuu.. sy amal kn minum rebusan kurma merah.. harap hb naik la next check up.. risau jgak ni..

4y ago

Terbiar sbb takleh telan ke ape? Takpe ke tak ambik vit b & d tu? Takut mudaratkan baby