ibu ijat, Malaysia

mom of one happy baby boy

About ibu ijat

sedih
saya xtau anak sya terpijak ape. mule2 luke biase je. sye sapu minyak,sapu krim, x baik2 jgk. last2 jadi mcm ni. saya pi hospital doc just bagi ubat makan . doc kata tunggu sampai pecah. tapi makin la
..read
thumb image
anak sy umur 4tahun ,perna mcm ne sis , tpi dy warna² kuning , bkn hitam , sy pn ndtau apa kena sama kaki ank sy , besar dri ne sis , sy ambik potong kuku , potong sikit paling hujung mau kasi kluar t
..more
Pg klinik atau hospital sis.. Dr akn pecahkn... Ksian slagi xpe ah sakit tu blh buat demam..
Anak sy perna gini tp sy kc peca guna pin kalau tdk makin besar lepas kc bocor letak kunyit hidup
Pegi klinik lain plk sis ..atau g ke kecemasan ..kekdg lain doktor ,lain cara dia .. kesian anak sis tu ..Saya tgk pn dh rasa nyilu tapak kaki ..
Bahaya nya perokok ni buang puntung sepah2 . Kalau tak menyusahkan takpe .
risau anak xpndai ckp lagi
normal ke ank stahun 6 bulan x pndai ckp lagi ? dy just pndai sebut, mam(makan), nen (susu) , an (taman) , n something like ba ba ,kang , bam bam , nom nom , & bunyi2 binatang . doktor kate patut nye
..read
Kena bnyk sembang dgn dia, ajar sebut perkataan yg ringkas
at last
xde rezeki lagi bulan ni. siann abg dye main sorg2 lagi. huhuuu...insyaallah bulan depan ade kot. try think positive .. doakan sye dapat zuriat yg kedua ye mummies . 😉
thumb image
Btul2..bile apps ni tunjuk ovulation bile,pulun la bersama bersama suami..😁..tu pon mkn mase jgk.. Yg penting jgn putus asa..
Sy pon pki apps ni ...alhmdlh pregy 2 bulan... bila wktu subur tu..sntiasala bsma suami hehe
In sha Allah sis.. Semoga dipermudahkan
Sya iktiar hamil..btw blm rezeki lagi
amin . jangan patah semangat😉
alahan
ibu2 dapat alahan lpas brape week pregnen ye?
klu akak 2 bulan dah alahan
sedih
sedih bile tengok org laen semua update pasal upt positif dll. dlm hati ni ' bile lah nk smpai masa aku pulak ' hummm.. xde rezeki lagi. doa kan sye ye.😣
Jgn stress sis. Insyallah ada rezeki tu nanti... Cuba guna OPK dan amik folic acid.
Be happy for others mommy... Jangan buat org lain pula rs bersalah... Bila kita happy utk orang lain, rezeki lg mudah masuk.
sakit
stahun lbih dah bersalin . tapi knpe ye kadang2 time nk buang air besar, sakit perut tu mcm sakit contraction nk branak. sampai nk ckp pun xbleh. rase nk merangkak je pi blik air sbb sakit sangat. pdh
..read
Bersalin normal ke ceaser?
help me
period sye lewat sminggu. tande2 preggy tu dah ade. bru je test upt tadi . ni result. tapi knape ade line kedue warne putih tu ye. memang mule2 die camtu ke sebab awal lagi ?
thumb image
Buat lg upt. ..
Try upt yang lain sis.
try la nanti test upt lain ta valid result mcmtu
sy pernah jd mcm ni..tp rupanya tu evaporation line je..atau upt x valid..sbb dua hri lps tu sy dtg period..huhu mmg masa sy test,kuar line putih cmtu la..
VIP Member
sptutnya line merah
??
slalu klau test upt jenis cassette ,berapa hari lepas delay period ,baru boleh test ye? ade x mummy yg test awal gune cassette n result positive ?
sye x delay lagi sis tapi saya try tadi.. trus naik 2 line.. esok baru cnfirmkan d klinik
thumb image
sy test shari je lps lewat period,trus naik double line terang.
Kalau betul2 tahu waktu subur yg sebenar (bukan ikut apps) lewat sehari pun dah boleh positif kalau pregnant.
sakit
nk tnya mummies yg preggy, mse first trimester ,klau tgh bersama dgn suami,ada tak rase sakit bwh perut,n x selesa. sbb sye tgh mngalami ni. period bru delay 2 hari. tapi upt negative lgi. dok sakit p
..read
Selalu awal² mengandung tak digalakkan bersama, tpi Klau yakin boleh je 😊 tengok pada orang juga
Mcm sy la tu... Perut bnyk angin..pinggang sakit cm bdiri lme... Ble bsama ade rse xselese skett... Kna wat slow² dn lmbut sket... Xleh nk mngalak sgtt..sbb jga kndungan yg msh baru lg nie...
klu first trimester cuba elakkan bsma dgan suami...sbb kdg2 bole menyebabkan keguguran sbb rahim masi lemah dan janin masi dbwah
Bleh test upt lagi smnggu tp buat masa skng cuba elakkan dlu brsama & jaga diri
VIP Member
Kalau jumpe dokter settel, tnye kami pon tak tahu nak kata
baju preloved
sape nak baju preloved.tinggal yg ni je. area simpang pulai ipoh. nk pos pun boleh.
thumb image