Jarak Kehamilan

Assalamualaikum semuanya.. Sy nak tanya ibu2.ada x d sini situasinya mcm sy jarak kelahiran anak ptama dgn kdua tlalu jauh? Mcm sy anak pertama dah 9taun.. june 2018 sy dsahkan mgandung bt kali kedua tp xda rezeki sy alami kguguran pada usia kandungan 3bln pd bln sept.. stelah hampir 5 bln kosong..taun ni mac sy dsahkan mgandung bt kali ketiga yg mn ini merupakan anak kedua laa skrg dah 18w innsyaAllah kalo mmg rezeki sy phjung nov nanti sy bslin..kwn2 doakan sy yaa ..1st time dtg g kk nak bt bku pink after confirm byk bnda bru yg sy kena bljr balik hehe..dlu msa 1st pregnancy sy just ada mslh brt bdn..skrg pun still sm brt bdn xbalance dgn bmi?innsyaAllah mslh lain2 xda lg stakat ni slps mlalui fasa alahan.. masa 1st dlu pun sy xda merasa minum air gula tu..tp bla g kk dgr kwn2 cerita skrg ibu2 mcm kena minum air gula tu..tp xtau laa sy mcm mn nnti kn? Mmg pregnancy kali ni mbuatkan sy rasa nervous..takut.. xsabar nak tgu baby ni kluar pun ada jg hehehee Ibu2 yg lain dsini kongsi2 laa pgalaman jg ????

1 Balas

tahniah sis...anak sy beza 3tahun je...dua2x kena minum air gula sebab rasanya skrg dah wajib kena minum air gula

5y ago

Terima ksih sis 😊 A'ah tulaa sis.. Kwn2 sy dkt kk ckp skrg wajib minum air gula sama ada latar blkg kluarga kita ada sejarah diabetes atau x..hrp2 bla smpai turn sy nanti smuanya baik2 shj😊