BOLEH BUKA BUKU PINK DAERAH LAIN?

Salam , hy mommies 😍 sy nk tanya,pengalaman moms la , boleh ke bukak buku pink daerah lain?bukan negeri lain,sbb sy 1 negeri dgn husb..sblm ni sy stay dgn mak,sepanjang pregnant husb suruh stay dgn dia , jd skrg sy kena bukak buku pink kt kg suami la ,daerah berlainan ,tp kalau bersalin kt kg mak xde masalah kn?sbb dh tanya doc ,ada doc ckp blh,ad jgk yg ckp xblh ..moms ada pengalaman camni jugak x?blh share 😉

2 Balas

saya buka buku kat shah alam, check up kat situ dari 12w - 36w1d. 36w4d dah ada kat kampung suami. tumpang check up kk kat kelantan yang berhampiran sampai bersalin. now baru 38w. bersalin kat sini, pantang dalam 2 minggu kat sini. then saya balik kampung mak saya kat kedah. habis pantang baru saya balik shah alam semula

1y ago

Baik2 puan..tqvm tau atas pencerahan , tq sbb sudi share dgn sy 🥰

Sepatutnya xde masalah, cuma alamat sewaktu pregnant kena bg alamat rumah kg suami. Dan alamat/tmpt bersalin kena inform nurse alamat yg berbeza, bg alamat kg mak pulak.

1y ago

Owh fhm2,hrp2 xdek pape la sis 🥺 risau jgk ..tqvm sis atas pncerahan 🥰