ok X klu X mkn pil zincofer..mkn pil lain

Assalamualaikum...na Tanya...mom ..sy jarang mkn pil yg BG kk sbb selalu de Rasa pening pastu pulak bila Pg Rasa mual....tpi selalu jugak minum Susu ibu mengadung...na pendapat...mom ...mcm mne yea

14 Balas

Waalaikumussalam mommy. Zincofer tu utk naikkan hb ibu. Klau hb rendah, mommy boleh pitam, pening dan effect pd kandungan jugak. Klau tak mau mkn zincofer, cuba consult dengan nurse utk tukar pil lain. Ada mcm mcm pilihan, obimin, maltofer, iberet, sangobion. Semoga urusan mommy dipermudahkan 💪🏻😊

jika.puan rs zincofer tidak sesuai dgn puan..better puan bgtw dgn doc..sbb doc akn tuka.kepada pil lain utk kita mkn spnjng hamil bg elakkn hb kita.low..sbb bila.hb low bhya tuk mommy n bby..berisiko semasa bersalin bila mengalami anemia

Saya mula² mkn zincofer.. 2mgu try xleh jugak masuk.. Sbb pening n muntah.. Bila time appointment sy bgtau doktor sy tak blh accept zincofer.. Mereka tukar kan kepada iberet.. Iberet saya boleh accept.. Saya anemia..

sama sy ..mkn zincoffer mual .. tkr obimin.. xserasi plk.. hb jd low.. jd tukar blk zincoffer.. tp tkr masa makan ..alhamdulillah..

wasalam...Ade sahabat Saya beli pil obimin plus dkt farmasi..sbb pil tu je yg dia blh mkn, pil yg kk bagi buat dia muntah...

kalau xmmpu mkan zincofer, sis boleh bgtau nurse, nnt dia akn tukar yg lain. tp kalau sis nk beli kat farmasi pn boleh.

Cuba puan inform nurse. In case pil lain sesuai dengan puan. Moga diberi kesihatan yg baik selalu 💕

bgtau kk nnt dy akn suggest vitamin lain brdasarkan result bloodtest kite.jgn simply ambil lain dulu

Sy pun kena makan zinconfer, boleh try makan betul2 sebelum tidur n minum dgn air sunquick

Makan obimin. Klinik ada if mintak. Melainkan tkde stok. Mmg ramai tkleh terima zincofer.