Influenza A is gone

Assalamualaikum mommies! Siapa masih ingat ttg post sy, anak sy Dhia Zara admit hospital kajang hari sabtu & ahad minggu lepas kerana demam panas + jangkitan kuman di paru² disertai pula positif influenza A. Sy nak ucapkan ribuan terima kasih kepada mommies semua sbb doakan kesembuhan anak sy. Alhamdulillah baby Dhia dah discaj dari hospital dan beransur pulih. Kini Dhia Zara dah sihat dan aktif seperti biasa. Nasihat sy pd mommies, jauhkan anak dari family member yg sakit dan jgnlah bawak anak keluar ke kawasan org ramai even mall pun buat masa skrg ni. Sbb penyakit skrg merebak melalui udara saja. Keep safe ya mommies.

Influenza A is gone
46 Balas

Alhamdulillah. Masa tahu ada influenza a cek dekat mana ye? Swasta ye? Anak sy demam on off, selsema dah 3mggu. G hospital, dia kata kalau nk cek detail better g swasta..

4y ago

Anak sy demam panas masuk zon kritikal, doktor di hospital kajang yg syorkan utk buat ujian influenza, jadi kena beli test kit dia kat doktor harga RM 25, ianya bukan budget bawah hospital tp ianya inisiatif para doktor yg bekalkan test kit influenza di hospital jadi kena bayar on the spot. Mmg hanya di klinik swasta aja yg ada test influenza tu. Sy dan famili buat test di megaklinik zahran, bangi. Harga caj utk buat nasal swab tu RM 99

alhamdulillah.. sy pun risau juga sis nak bawak anak keluar mana2.lg pulak dduk kt selangor yg memang byk kes

Alhamdulillah.. smoge puan sekeluarga dlm lindungan NYA aminnnnn.. dhia Zara besa dngan sehat ye.. 🥰🥰

Alhamdulillah. .. membesar dgn sihat ye sayang. doakan aunty selmat lahirkn anak yg comel mcm syg.

4y ago

In shaa Allah, akan ada rezeki utk aunty. Aamiin.

alhamdulillah semoga bby dhia zara dan kluarga sentiasa shat slalu...take care...😊😊😊

Alhamdullilah,semoga baby dhia sentiasa sihat n ceria,sedih tngk bila baby tk sihat n tk ceria

alhamdulillah.. happy rasa dengar bby dh baikk .. dh laa comeyyy .. semogaa sentiasa sihat yee 🥰

4y ago

Same same siss

Allhamdulillah smoga baby senantiasa sihat dan slalu dlm lndungan allah

Alhamdullilah..semoga BBY membesar Dan sihat dgn jayanya😘😘😘😍😍

4y ago

Most welcome 😘

Alhamdulillah. .shat da bby. .🤗🥰. .moga tros shat ye bvy. 😍😘