madam conan, Malaysia

i want twins baby

About madam conan

merancang kehamilan :)
Hai semua !!! Saya dah lima bulan berkawen!!!! mencari tips untuk mengandung,, ada yang sudi share tak,, dah lama ttc nie dah cuba folic acid dan opk ^^ btw saya pjj dgn suami jadi saya tak tahu tips
..read
Serta ni
thumb image
Try amal mknn ni tuk tingkat kesuburan
thumb image
.. ?
Perasaan bila berada di tempat ini ?
thumb image
Sabar tau, jangan give up, cuba lagi dan lagi. Ada rezeki untuk awak nanti. 🤗
Tak tercapai dek akal.. redha..
Sabar ye ,sy fhm prasaan sis sy pn masih mnunggu,pnah dlu sy smpai ttup ayat (not)tu pstu dlm hati ckp kn best klau result naik pregnant😭
Kecewa sgt2 😪
Is okey sis.. Sbr je ok.. Tiap kali solat hari2 jgn putus doa mntak kt tuhan bg bby kt kite.. Pastu time sbur brsama ngn suami lbh kurang 3 kali or 2 kali dlm.seminggu. lg satu hbis je priod brsama ng
..more
baby bump
Hai mummy,, boleh saya tahu minggu ke berapa mengandung dah nmpk baby bump ye ?
Sy dlm 18w bru npk..tp salu pkai bju besar org xprasan..
tgk atas saiz bdan ibu...Lau kcil bby bump lmbt nmpk
spotting ?
Hai sistur ,, boleh saya tahu kalo spotting awal pregnancy ada bau atau tak ye ?
VIP Member
Sy bape kali spotting takde bau pulak. Tapi cek positive GBS. Better cek.
Sy xde bau..warna coklat2 mcmtu sis
preloved baju baby !
Saya cari preloved baju baby .. ada yg nak letgo kat saya ke ?
Ada, nak boy ke girl
VIP Member
Girl ke boy sis
mengandung ..
Ada ke mamy yg tak perasan langsung dia pregnant ?
Ada je kawan i dulu dia ngandung 3bulan lbh dkt 4 bulan bru dia tau dia pregnant.
upt negative ..
Period lewat 6 hari .. sakit pinggang ,, cepat lapar ...cepat ngantuk ... simptom pregnant sume ade ... cek upt negative ... perluke saya pegi scan ? Lagipun saya baru 3 bulan kawen .. cuma eksited je
..read
Sama sis, sy dah lewat 18 hari. Last check 3 hari lps still negative. Harini bawah perut sakit mncucuk2 😞
Sis tnggu lagi seminggu lg .. kalu masih x dtg period repeat upt ya .. semoga dipermudahkan segala urusan sis .. Amin
simptom
Hai mommy!! Ada tak yg simptom sama mcm saya ? Simptom seperti org mengandung tetapi itu simptom nak period ..cramp perut ,, sakit breast ,, angin,, loya ,,senak perut ,,sakit pinggang ,, sendawa,, s
..read
Normal tue sis
Normal sis. Memang sama je simptom nak period dgn awal kehamilan
Normal tu dear.. Sabar n bertabahla..
VIP Member
Sy pun dah start rasa mcmtu 😭😭
4thn tunggu mmg cam tue..konon2 rasa cam prgnt pdhl x..😂..Bila btul prgnt buat xtau je..dh lmbt period dlm 3-4 ari bru test...
opk &upt
Hai .....Kalau nak buat opk kene puasa air ke ? Atau bila 2 masa je boleh test .. sebab saya dah test selama 2 minggu .. dan semua sekali dua line negatif ?
Puasa air.. lebih tepat bacaan nanti.. Tapi kalau memang betul tengah subur, tak puasa air pun memang naik jugak line terang.
Opk kena puasa air 2-3 jam sebelum test. Waktu yg disyorkan 11pg-10mlm. Ikut kesesuaian badan masing2. Kalau sy waktu petang 5-7 lebih terang.
Yang saya tahu kena kurangkan minum air dlm 2 jam sebelum test dan waktu test kalau boleh sama setiap hari. 8 pagi hingga 10 malam. Yang penting bukan air kencing pertama mcm UPT.
Takde pulak puasa air.. tapi selalunya saya buat opk 2 3 hari lepas period habis.. buat awal pagi mcm upt la..
report !
Boleh ke block lelaki yg tak senonoh dalam ni ? Block atau report .. sape tahu caranye tolong bgthu ye ?
VIP Member
Nama apa? Report dia
Contoh: Sis klik kat titik2 3 kat tepi tu, klik "report user"
thumb image