Ira, Malaysia

Living my life day by day

About Ira

Flowers
Can i give flowers to mum that just gave birth? Does it have any negative possibilities to the baby?
Why not?
Bunga
Boleh x i bg bunga kat org baru lahirkan baby? Bahaya tak utk baby?
Bg hadiah keperluan untuk baby lebih baik...
better bagi pampers ke..baju ke..
Habit suami
Betul ke ada kes bila isteri yg mengandung, suami yg mengidam macam-macam??
masa awl prgnncy suami sy alah teruk. then mengidam mcm². 🤣
Suami ngidam botok2 mkcik die buat tp segan nk ckp
Mcm suami sy, duk teliur nk mkn jeee dia.. Semalam duk tliur tgok pelam muda kt umh org.. Buat muka toyer jeelaa sy dan die mtk beli, die yg nk mkn dia jual nama kite plak "nihh haa makcikk org mgndun
..more
Ade jew haha.. 😂
So far saya dah 5bulan takde mengidam atau tibe tibe jadi mengada. Tapi benda benda nie pegi kat husband saya. Mengidam satu hal, mengada satu hal, gedik satu hal, bebel satu hal 🤭
Best gift for newborn
I would like to ask some recommendations on what gifts that is the moms want the most for their newborn? Trying to get the perfect gift for my cousin that just gave birth to baby girl yesterday 🥰😍😍
..read
VIP Member
Clothes but not newborns clothes. Better get bigger ones. 😜
VIP Member
Diapers and wet wipes. Parents always need that. Better not to buy clothes.
Baby Gender
Anybody can give me some suggestions on how to try and guess the baby gender? 😍😍 Other than details scan of course hehe
Ada yg kata dari segi pemakanan kita. Banyak makan masin baby boy, makan manis baby girl. Lepastu muka breakout masa pregnant baby girl sebab baby tarik seri kita katanya. Kalau boy sebaliknya. Mostly
..more
Baking soda and urine.check youtube! Just try for fun😄
Cuba sis tngok dlm youtube...ada org test gender baby guna air kencing ngn baking soda....klu brbuih bnyk mcm root bear tu llki....tp xtau btl @ x....
VIP Member
By looking at your belly's size sis! But I don't really trust it 😅 some says it's correct tho...