opk &upt

Hai .....Kalau nak buat opk kene puasa air ke ? Atau bila 2 masa je boleh test .. sebab saya dah test selama 2 minggu .. dan semua sekali dua line negatif ?

4 Balas

Yang saya tahu kena kurangkan minum air dlm 2 jam sebelum test dan waktu test kalau boleh sama setiap hari. 8 pagi hingga 10 malam. Yang penting bukan air kencing pertama mcm UPT.

Opk kena puasa air 2-3 jam sebelum test. Waktu yg disyorkan 11pg-10mlm. Ikut kesesuaian badan masing2. Kalau sy waktu petang 5-7 lebih terang.

Puasa air.. lebih tepat bacaan nanti.. Tapi kalau memang betul tengah subur, tak puasa air pun memang naik jugak line terang.

Takde pulak puasa air.. tapi selalunya saya buat opk 2 3 hari lepas period habis.. buat awal pagi mcm upt la..