merancang kehamilan :)

Hai semua !!! Saya dah lima bulan berkawen!!!! mencari tips untuk mengandung,, ada yang sudi share tak,, dah lama ttc nie dah cuba folic acid dan opk ^^ btw saya pjj dgn suami jadi saya tak tahu tips ape yang sesuai utk pasangan pjj :) semoga semua mommys kat sini kuat dan dipermudahkan urusan ^^

7 Balas

Sy tak Pasti utk pjj.. tp ikot pngalaman sy.. sy tnggu dlm 2thn bru dpt.. mule2 kawen dok umah mil.. dlm 1thn.. SBB trtekan sngat pindah ye lh mule kawen asek pngil kite mandul je spe X sakit Hati kn.. smpi sy check doc.. doc Kate dua2 subuh.. cume sy trlampau stress ngn mil.. doc Kate nk lekat bdn X blh stress makanan kne jage.. lps pindah dri rumah mil.. dok sndri dlm beberape Bulan.. sy amalkn royal v & mustanir.. SBB mak sy suggest kn.. ye lh sblom NIH angkat berat kje X kire wakto so bdn kite X jage.. start mkn 2 botol je Pasto Pg urut kt rumah hutan bonde.. lps urut alhamdulillah lekat.. yg tukang urut to ckp bkn X subur ramih jatuh sikit je.. nk djadikan asbab Allah dh tentukn jln.. dpt lh sy rase pregnant.. dri org pngil sy mandul2 kn..

Hai.. Dulu pon sy kahwin dah masuk 11bulan baru lekat baby first.. Pjj jugak dgn husband masa tu.. Lepas tu kwan bg tips.. 1.cari hari yg awak subur,lebih kurg 15 hari dari hari first period cmtu xsilap sy lh..time tu haid dah kring n waktu sbur kita,waktu trbaik bsama. 2.jga kebersihan alat intim suami isteri.. Kata lainnya cebok dlu sblum bsama walaupun td dh cebok.. 3.selepas suami dh pncut, isteri jgn trus bangun.. Tapi tggi kn pggung dgn 2bji bntal utk 10 mnit.. **so far sy try ni berkesan, awak try lh k.. Moga awak dpt rezeki anak yg sihat n comel**

Sy dulu pon tcc dlm 6 bulan.. Pjj jugak. Weekend husband balik.. Sejak awal kawin sy stop makan semua fast food n processed food.. Sebulan sebelum kawin saya stop terus minum air manis.. Jogging sampai waktu ovulation.. Makan tauge hari2.. Lps ovulation sy bnyak makan labu dgn jantung pisang.. Alhamdulillah lekat.. Cuma sis jgn stress2 bila x lekat lagi...yakin je Allah akan bagi pd masa yg tepat.. ❤

sis try cuba folic asid jenama appetton .insyaAllah ..n mkn yg berkhasiat. .serta doa. .sy dulu amalkan folic asid too tk smpai 1obiji. .Alhamdulillah lekat. .now 17week+ daa. .folic asid ni bnyk kebaikan dy. .

kalau nak ikthiar bole ambil supplement MamoHope sye daa pregnant takbole minum kalau nak bole whatsapp sye 01139883644

Try amal mknn ni tuk tingkat kesuburan

Serta ni