tqah, Malaysia

Mommy of 4 superhero "boboiboy"

About tqah

Pantang caesar naik tangga
Assalamualaikum & Slm Sejahtera Nak tanya, ibu2 yg berpantang bersalin caesar. Kita boleh ke naik turun tangga ya. Mcm umah sy ni, patern umah lama, bilik air, toilet, living room n dapur semua kat b
..read
Sya sarankan for the 1st week jgn dlu turun naik tgga... bgi masa utk recover luka tu..
Suppliment moden vs set berpantang
Assalam. Korang nak tanya. Korang prefer suppliment moden or set berpantang. Utk bersalin kali ni, sy akan caesar. Dan nak mencuba suppliment moden. Ada suggestion tak suppliment yg ok selain shaklee
..read
Xkesah mana²,jnji sesuai dengan bdn
Ramai cadang shaklee
Date for Admit
Assalamualaikum & Salam Sejahtera Nak tanya pada mommy yg berpengalaman. Tadi sy nak tanya nurse, tapi terlupa sgt. Date yg nurse bagi ni, tarikh kita admit atau tarikh caesar ya? Perlu pegi pagi2 at
..read
thumb image
Waalaikumussalam.. tarikh masuk wad
Kedudukan baby "transverse position"
Assalamualaikum n Salama Sejahtera mommy2.. Nak tanya pd Mommy yg berpengalaman. Baru ni check up ada buat scan. Kedudukan baby sy "transverse position". sangat lah tak selesa n perut nmpak melebar n
..read
Mcmna sis blh tau bby dlm kndungan transverse? Sis rsa sdiri ke cmna?
Saya pun breech n transverse dulu.. Banyakkan sujud n berjalan.. Skrg dah kedudukan baby dah normal..
Suntikan ATT @ Kancing Gigi
Asaalam & Salam Sejahtera Semua.. Korang nak tanya, korang yg cucuk ATT ada tak yg sampai demam? Semalam sy kena cucuk ATT ni, YaAllah hari ni demam n tak larat sungguh. Anak2 pun nk tengok tak lara
..read
Sy x demam pula sis. Rasa sakit masa disuntik sahaja. Seterusnya ok. Misi suntik di lengan kiri.
Bila tahu Bersalin "caesar"
Assalam. Bakal2 ibu & Ibu2 apa perasaan korang, bila tahu korang kena caesar??? Adoii.. seramnya rasa. Skrg 28w, tapi dah start takut nak bersalin, biar pun sblm ni dh 2x caesar. Sbb serah diri utk c
..read
Semoga d prmudahkan
Semoga dipermudahkan bersalin amin🤗
Terima kasih mommy2 semua.. Sy dah selamat bersalin awal 3hari dari date doc bagi, 37w5d pasa 13/10/19. Date sepatut caesar 16/10/19. Sakit start kul12 tghmlm 12/10 lagi. Di sebabkan sian kat anak, t
..more
sis caesar sbb apa ye ??
biasenye kne ceasae ni kenapa ye sis? mmg doktor akan bgtau awal ke...
Sesak Nafas & Berdebar2 Kerapkalo
Assalam dan Salam Sejahtera Saya sekarang preggy 23w 2d, nak tanya ibu2 semua. Ada tak ibu2 yg kerap kena sesak nafas & berdebar2. Mcm sy, seringkali kena. Sehari kdg lebih [email protected] kali sehari. Tiap mal
..read
Hb ok? Biasanya simptom2 mcm tu sbb hb low
Salam. Sy kena masa pregnant anak ke 3. Refer doc, check ecg, doc kata xde pape. Just relax, tenangkan fikiran. Kalau sesak nafas sgt, rasa nk pengsan/pitam, doc pesan srh pergi emergency terus. Pape,
..more
Alahan teruk, Berat drop.
Hye, Nak tanya pendapat. Korang makan apa untuk bagi berat naik semula dgn alahan yg kurang makan. Berat drop, 3kilo/bulan (kalau tak pregnant suka sangat drop byk ni 😆). Sekarang kena pantau setiap
..read
makan buah2 ke bijirin ke ,nestum buah delima insyallah
Unwell
I'm unwell, fever, flu in 4 days. And now allergies are getting worse. Husband already leave 2 days. I'm stress, to manage home and kids. How ibu2 lain manage kids? 😭😭😭
Just priortize the things that you need to do. Sometimes I invite my friends and family to my house to help me to manage the home and kids
VIP Member
Pentingkan mana yg penting. Kadang rumah bersepah kita stress. Tapi fikir balik, apa definisi bersepah tu.
Hi there, you gotta be strong and dont push yourself too hard, its okay not to have it all
Just manage yourself & kids. Only do the priorities. Like food, buy outside / order delivery / ask husband prepare b4 he leave. Kerja2 rumah no need to do unless very important. You are stronger tha
..more
Hi mom.. Ask help.. Your mom or mother inlaw to come andhelp u.... Its ok to ask for help dear,.. Sometimes we need it.. 😘 😘
Suggestion supplement ibu mengandung..
Assalam and Morning. Ibu2 makan supplement apa ya. Boleh bagi suggestion tak... beserta harga supplement tu..
VIP Member