Hana, Malaysia

Gave birth to seketul Ezra

About Hana

Stroller
Suggest me a stroller that is good for travelling. Compact, comes with front handle bar, can recline, smooth. If possible, below RM500. Thanks in advance!
Sy ada jgk google utk stroller. Kalau yg handy senang nak bawak travel and low budget, baby throne pun okay sis. Compact fold lah jgk. Cabin size senang nak bawak naik flight. Ringan jgk sbb boleh gal
..more
Breastfeeding mom makan pedas
Based on pengalaman ibu ibu semua, anak yang bf effect tak kalau ibu makan pedas pedas sangat ni, eg: ramen, ayam goreng mcd 3x spicy etc.
Klaw bfkn bby sis kna la pntang mkn skett.. Sbb nnti bby pn kna ksan gak.. Berak².. Perut meragam..kesian bby tu.. Mnum pn xbleh ais².. Nnti bby seng dpt selsema..batuk.. Sbb ape yg kte mkn dn mnum tu
..more
Sunblock Baby
Ibu ibu bapa bapa, suggest me a good sunblock for my 7 months old baby. Thanks in advance 😘
VIP Member
Have you tried Mustela? :)
Permukaan kuku kaki berbukit bukau
Assalamualaikum. Nak tanya ada tak mommies kat sini after bersalin permukaan kuku ibu jari kaki jadi tak sama rata smooth, berbukit. Yang I perasan masa mengandung dah start jadi sikit, after deliver
..read
Sebelum saya pregnant, kuku kaki saya rajin jadi berbukit bukau tu sebab pakai kasut ketat masa kerja. Maksudnya kasut tu selesa je, tapi macam terlalu rapat dengan kuku, atau kuku panjang. Efek dia b
..more
Hair Loss
Suggest me a product or a hair care routine to maintain a healthy amount of hair after deliver 😅 thank you.
I'm an EP Mom
It's been two months. Mind sharing your pumping schedule/routine here. To all EPMom, stay strong and keep on pumping!
baby saya jumaat ni cukup 3bulan. hehe EP Mom jugak. kena kuat kena pandai bahagi masa. tapi last week try bagi direct yesss berjaya. baby dah pandai hisap. 💃💃💃
hi dear.. sy pun EPMOM.. mmg kental la nak pam. haha.. sy xde jadual tetap. asalkan dah pam stiap 2 jam. kdg2 paling lambat pun 3 jam.. mlm2 pn ade bangun gak jam 2, jam 5. tak pun kol 12, kul 3 n ku
..more