Pantang caesar naik tangga

Assalamualaikum & Slm Sejahtera Nak tanya, ibu2 yg berpantang bersalin caesar. Kita boleh ke naik turun tangga ya. Mcm umah sy ni, patern umah lama, bilik air, toilet, living room n dapur semua kat bawah, ruang atas semua bilik. Cadangan sy utk berpantang nanti nak turunkan katil single kat living room bawah, tapi suami kata takut bising. Sbb ada anak2 lain n akan bising. Takut sy stress kang tgk peel anak2. Tapi takut x boleh turun naik tangga je nak ke toilet gitu. caesarkan x libatkan luka bawah, ke tetap x blh ya? Sebelum ni berpantang kt umah mak sendiri.

1 Balas

Sya sarankan for the 1st week jgn dlu turun naik tgga... bgi masa utk recover luka tu..