Sesak Nafas & Berdebar2 Kerapkalo

Assalam dan Salam Sejahtera Saya sekarang preggy 23w 2d, nak tanya ibu2 semua. Ada tak ibu2 yg kerap kena sesak nafas & berdebar2. Mcm sy, seringkali kena. Sehari kdg lebih 3@4 kali sehari. Tiap malam mmg dah pasti. Ada tak cara atau ibu lain kena mcm sy. Apa yg ibu semua buat ya.

2 Balas

Salam. Sy kena masa pregnant anak ke 3. Refer doc, check ecg, doc kata xde pape. Just relax, tenangkan fikiran. Kalau sesak nafas sgt, rasa nk pengsan/pitam, doc pesan srh pergi emergency terus. Pape, discuss dgn doc dulu.

5y ago

Oo, sama. Doc minta bykkan rest. Tp sy hw, n ada kids 2 org. Nak rest pun kadang2 tunggu hsband balik keje je

Hb ok? Biasanya simptom2 mcm tu sbb hb low

5y ago

Oo, yuyi jgk sy letak. Dpt hilangkan kejab je. Pastu sesak semula. 😨