Bau apa yang paling busuk?

Waktu ibu berbadan dua, mesti ada bau yang ibu tidak suka kan?🤢 Kadang sebelum berbadan dua, dia suka je bau tu🥰 Tiba-tiba bila mengandung, tak boleh pula🥺😫 Ni bukan buat-buat ya, tapi memang betul🤧 Jom kongsikan bau apa yang paling busuk bagi ibu mengandung?🤰

Bau apa yang paling busuk?
481 Balas

Saya hanya boleh bau separuh hidung. deria bau belah kanan hidung hilang (bukan buat2 mmg doctor confirm) saya rasa mcm bernasib baik time mengandung memang bau apa2 pun tak kuat sangat. Tapi bau nasi ditanak, bau nasi keesokan harinya (tak basi tapi bau dia.. Allah..), bau ikan hanyir sangat dan vau orang masak tak boleh. Bau suami pun x boleh tapi saya manja nak dia kat sebelah so malam2 dia kena mandi dulu. perfume banyak2 saya kumpul semua tersadai atas meja. Suami pun xleh pakai perfume. Jiran atas cina, jiran bawah india so time semahyang mereka nyalakan bau2 agama tak tahan sangat. yang paling tak tahan.. suami terbakar roti dalam microwave. Kebetulan dia bakar dan dia turun amik barang. Bau satu rumah masyallah saya pening dan muntah satu hari. Teruk sgt bau dia tak erti nak ckp macam mana. Busuk sangat2 sampai psang EO pun bau tak hilang lagi dalam bilik. Perit nya 🥲 saya tak tau macam mana kalau betul2 boleh hidu dua dia belah sedangkan bau deria sebelah pun dah seksa 😭

semua bau...wangi2 pn jd buruk kt hidung sy 🤣🤣 Dr bau busuk sampai la bau wangi..semua sy xsuka. Bt sy rimas & naik angin. Tp bau2 msakan di dpur..sy okay je.. Tuhan baik..Dia tau sy sll tgl berdua je ngn ank sulung usia 8thn tu..suami jarang di rmh..kj kt tmpt lain. Jdi sy msih blh masak wlpn hidung sensitive. Klu sy smpi xblh msak..pasti kebuluran kmi dua beranak kt rmh.. 🤭 Tp sbnrnya ank pn dh blh msak dh..

bau bawang merah bau hanyir ikan atau ayam mentah lepastu tak suka bau perfume yang terlalu wangi kalau tak nanti nak muntah pastu tak suka bau mulut sendiri sehari 5 atau 6 kali memang akan gosok gigi sebab rasa macam berbau je hahahahahha bila tanya suami katanya takde bau pun dari mulut saya rupanya saya je yang rasa hahahah

4y ago

X muntah ke gsok gigi? Sy muntah everytme gsok gigi. Gsok tpaksa

ikan. dan sekarang tgh alami laki balik kje je punyalah bau yg nk muntah. mmg dia akn mndi la sesampai rumah,selalu nk rehat2 dlu,kering kn keringat. sekarang,balik je terus msuk tnds mndi. mmg xblh tahan. ikan pula,bau dia tu xblh hidu msti nk muntah jg,jgn kata bau je nk siang pun aku muntah 🤦🤦..

So far masa awal2 preggy tak ada alahan bau.. Tapi just tak boleh memasak, lalu dapur pun tak boleh, pergi sink pun loya😂 naseb masa tu pkp husband and mama tak kerja.. Hampir 3bulan lebih juga tak pegang senduk+kuali😊 but masuk 5bulan eh suka pulak memasak macam2 resepi..

Bau tumis2, bau makanan, bau ayam, bau sup, bau kari, bau suami balik keje, balik tuala terperap, bau shushi, bau nasi goreng, bau telur goreng, eiii byk betul klo nk listkn.. 🤣🤣 sebab tu byk terperap dlm bilik order grab klo lapar tp makanan pon byk xboleh mkn

alhamdulillah Allah kurniakan sy rezeki utk xdak alahan dr awal ngandung smpai skrg dh 7bulan, sy okay je mcm biasa.. selepas 2x keguguran, kandungan ketiga Allah permudahkan smuanya.. mudahan bersalin nt pun Allah permudahkan, syukur atas nikmat ni🥰🥰

bau bawang ditumis, bau rempah ratus, bau makanan bergoreng, bau peti sejuk, bau barang basah, bau peluh, bau nasi dimasak, bau ikan hanyir🥴 setakat ini, itu ja, makanan lain tak tau mcm mana, kalau ada jugak dlm rmh.. confirm kena komplen😂😂😂

skrg ni semua bau sy takleh nak hidu..kalau boleh nak bau kosong jer..😭hidung ni sensitif betul la masa preggy..nak mkn pun dh tak lalu..asyik mual jer sbb hidu mcm2 bau..ada tips tak nak hilangkan rasa mual tu,nka mkn pun tak boleh ni..laparr😭

sebelum mengandung saya ada bela kuning bnyak jugak lah dlm 5,6 ekor.. lepas mengandung,ya allah bau kucing x boleh langsung..dah tak pasal2 kucing kene kurang kat luar rumah,x boleh bagi masok..bau kucing tu boleh buat saya loya lain mcam😅

3y ago

samelah kite sis.. suke kucing tapi tak mampu tahan loya mual die tu..