Seks trimester ketiga

Usia perkahwinan sy dgn suami dh 2 tahun 1 bulan. Skrg sy di trimester ketiga. Sy byk baca dlm ni byk ibu mengeluh suami asyik nak seks lg2 bulan puasa ni sampai tak keruan jadinya. Lain pula dgn sy, suami susah sgt nk bersama. Kalau sy tak bercakap pasal benda ni mmg sampai ke sudah tak la jawabnya. Lepastu dh trimester ketiga ni tak larat nk mulakan dulu, tp husband pun tak mulakan. Ada tak lelaki yg jenis mcm ni ye ? Pelik kan sbbnya dia selalu nafsu kuat. Sy jd insecure kalau dia tak minta sbb takut dia cari benda lain. Lepastu sy nak bg bukaan senang nk bersalin nnt. Kalau ikut nafsu saya tu tak bernafsu pun. Tp benda ni dh byk kali sy tanya dia. Bila tanya , malam nnt dia akn start bersama cuma sy tak dpt jawapan. Takkan setiap kali sy luahkan benda ni baru dia nk mula. Pastu stop lama balik. Mcmtu lah kitarannya. Tp dia okay je sentuh sy bermesra cuma nak bersama tu dia mengalahkan org mengandung tak larat tu 😂 Skrg sy tak mulakan sbb nk tgk dia mula dulu, mcm awal2 kawin dulu hari2 dia nak. Dia yg akan lead saya. Ntahla pelik ada lelaki yg mcmni😂 Skrg ni rasanya dh sebulan lebih tak bersama. Malas sy nak bincang dah. Selalunya sy akn start kalau rasa mcm lama sgt tp ni tak larat dh, penat. #bantusharing #firstbaby #firstmom

31 Balas

Senang je masalah sis ni. 1. Suami selalu nafsu kuat, tp x bile sis preggy. Means die risaukan kandungan sis. Die xkn start unless sis request. 2. Sbb perubahan tubuh sis, perut smkin besar, nipple berubah size n kaler. Perubahan2 tu some time boleh buat suami rase sis smkin seksi ataupn sebaliknya. 3. Waktu yg kurg seauai. Bile bulan pose mlm tu masing2 mmg dh penat. So sebaiknya lepas tidur sblom bgun sahur @ klu ade mase lepas sahur. Sis tgoklah klu time die bgun pagi tu die ade ‘morning wood’ @ tak. Klu bgun pagi je terpacak, sis start je. Bese time tepacak tu mmg org llki ni nk menyondol je utk redakan brg die tu. 4. Sis sendiri ckp xde nafsu nk bersama. Sekadar nk buat utk bukak jalan. Mindset pn dh kurg betol. Seks ni utk kite menyalurkan nafsu masing2 di jalan yg btol. Same je mcm nafsu makan. Lame x mkn lapar lah. So badan kite pn mcm tu perlukan seks utk lepaskan berahi bila lama x dapat. Utk buat seks xperlu nk tye2 sgt. Just start phisically terus. Time baring sebelah kacau la barang hubby tu. Lelaki tu x susah nk bgkitkan nafsunya. Tp klu sis sdiri x bernafsu susah la. Klu sis dh bernafsu mmg nak. Then trus proceed je. Jgn berkira sape nk start dlu. Kite klu nk mkn nasi xkan nk tgu nasi masuk ke mulut sdiri kan. Ok hope membantu.

sama dengan suami saya. dulu saya mengandung anak pertama dia susah nak bersama dengan saya. lepas saya dah bersalin + habis pantang sampai saya betul betul dah bersedia semula baru lah suami saya ajak bersama. bukan lepastu saya ada tanya kenapa masa mengandung susah nak bersama. rupanya suami saya takut nak bersama, dia takut baby akan sakit + jadi yang Tak sepatutnya dekat saya Dan baby. alhamdulillah lah. bila saya dengar jawapan suami. saya faham sangat dekat dia. saya mengandung anak ke 2 tahun lepas pun macam tu lah perangai suami. hahahahahah saya mengandung 7bulan mesti last bersama. Dan akan bersama balik, selepas saya dah betul betul bersedia. alhamdulillah semua okay. dia macamni sis, jangan pikir bukan bukan tentang suami Kita. cuma sesetengah suami ni memang dia takut nak bersama Kita masa mengandung. dia takut kalau baby Dan ibu akan jadi benda yang Tak sepatutnya 🤗

2y ago

Alhamdulillah lega kalau sis ckp mcmtu. Biasalah perempuan byk fikir. Skrg ni tgh pantang baru hari ke-55 lg half way utk 100 hari. Bila tgk muka dia kesiannya lahai. Tp dia takde mintak ke apa.

Hmmm. X de yg pelik. Mgkn suami terkena tempias pembawakan baby. Mgkn suami awak takut apa2 terjadi pada baby & awak bila bersama. Mgkn suami awak penat. Mgkn suami awak overthinking pasal perbelanjaan untuk baby akan datang. Mgkn suami awak x bernafsu pada awak ke. Mgkn suami awak ada masalah lain. Mgkn, mgkn, mgkn & mgkn. There's a lot possibilities knape suami awak x nk bersama. Bila bersama nie, mentally, spirituality & physically kena 100%. Bukan sekadar buat seks melepaskan nafsu saja ye. Ada beza bersama & buat seks nie. X tau la awak tahu ke x. So, key to ur answer, silalah berckap dgn suami anda dan tanya lah die pasal nie.

1y ago

Betul2

jgn pelik sis mang ada ja suami mcmni. awl kawin bru dpt mang nm hri2 tp lepas suami sy tahu ja sy pregnt tros takut nk bsme. dia risau kt sy gn bby. lgpn time pregnt nk bsme tu nafsu xbrpe ada sgt sbb hormon kite x tntu hala. alahan lg. org kte nk dkt3 bsalin nk kne bsme , tp alhamdulilah sy exercise ja, then 36w kua da bby nya. tu bru time prgnt , lepas bsalin lg la suami tkot nk bsme sbb dia yg rawat luka jahit an, jd dia btmbh kesian kt isteri nya. haha. sy 100hari pn belom bsme, bby nk msok 6bulan bru bsme tu pn kkdg dua2 sama2 tkot. lg 1 lepas bslin kite lg btmbh penat, xckup tido . haaa jd nafsu nk bsme tu mang kurg. suami mmahami , insyallah . 😊

Tak pelik sis..mmg ada lelaki yg macam tu. suami saya pun macam tu 😂😂. dari mengandung anak pertama,kedua dan sekarang yg ke tiga. kalau saya mengandung,suami cakap mcm kesian nak mintak. dia tengok saya dgn perut besar..astu dia risau bby kat dalam 🤭. kesian lagi kat saya kena layan dia. sbb tu saya kalau nak mengandung lagi,saya cakap awal² dgn suami. sbb dah tahu kalau sy mengandung dia mmg tak mintak. anak yg ke 3 ni suami yg nak,jadi maknanya dia dah ready lah nak puasa. tapi awal² sy dah cakap,nanti dah dekat nak bersalin sy nak dia bagi hari²,dia dah garu kepala je 🤣🤣

2y ago

ye betul sis,lagipun masa mengandung ni kalau bersama mcm tak selesa pun ada. yelah,perut dah besar. kita rasa yg dlm mcm tak selesa. senak ke ape tak tau la..😂. tapi lain org lain lah kan..hehehe. lepas habis pantang pun dia masih puasa, dia takut tempat bersalin tu koyak lagi 😅..jadi saya pun rasa tu normal lah..

kalau sy pulak mula2 suami mcm tu jugak tapi saya tahu dia mungkin penat keje, tahan lapar, so dia ikut mood je nak brrsama ke tak. sy bru trimester 1 brsamaan 13 minggu. tp nfsu suami dia akan ikut mood tp dia takkan mintak dia nak, tapi tengok atas mood dia, nafsu dia. lagi2 perut sy kecik sangat lagila suami kerap nak.awal2 blh lagi nak layan nanti kalau dah trimester ke 2 & 3 mungkin akan tengok mood sy pulak😆takut tak larat..drpd biarkan suami trcari2 benda yg bkn2 elokla layan slgi mampu..tp kalau sy sakit perut ke apeke dia xbrni nak brsme.

sy dh suami PJJ. sorg kt semenanjung sorg kt borneo. jumpa pun nk masuk 2 bulan br jumpa. skrg sy dh nk masuk hujung trimister pertama. kdg² bila masing² gase nk kan pasangan kita sendiri tp kami xdpt nk bersama. jd dirty talk je la. hahaha... tp bila dia balik sini, bukan dpt on hari²... ada masa dia sbb kdg faktor penat, faktor kesihatan, faktor masa, faktor keadaan sekeliling. jd apa² pun sis sabar. xpe mulakan dulu. sbb suami sis dkt dgn sis. bila² pun boleh on. so relaks, jgn stress tau... In Sha Allah semua akan ok.

saya dari awal mengandung smpi dh nk bersalin ni tk pernah bersama suami, keinginan ada tapi lebih mementingkan kesihatan, takut baby kenapa2 walhal kita tahu bersama suami lahi senang nak cepatkan bukaan, suami saya mmg risaukan kandungan . saya sebagai isteri akur je. tggu sampai hbis pantang. sabar selagi boleh sabar, kdg2 suami ni bukan tk fhm kita. dia lebih risaukan kita cuma dia tk tunjuk. lelaki ni byk jenis. so that kita kena faham suami kita. kita hormat kputusan dia.

Awak ok lagi sebulan. Sy dah nak 3 bulan tak bersama 😅 sebab pregnant sekarang ni sy takde nafsu langsung. Sebab bila bersama sy punya rasa sakit. Sekarang dah 38w husband pun takde mintak. Sebb sy cakap kat dia yg sy rasa sakit bila bersama. So dia faham. So dedua takde nafsu kot 😂😂 tapi org cakap bila dah dekat nk besalin ni elok bersama bia bukaan cepat buka. Tapi sy memang takde rasa nak bersama 🥹🥹

1y ago

Yela sye pun sama, selama 6 bulan pregnant ni pun rasanya 3kali je kot 😂 sebab sye tak larat alahan awal awal haritu, skrg tak alahan dah tapi macam takde nafsu pulak nak bersama

suami sy pn mcm ni sis 😅 mula² mmg mcm insecure, risau ,. tapi skrg da nak masuk 9 tahun bsama dia mmg mcm tu 😂 sy anggap suami pemalu org nya sbb mil slalu ckp suami jenis pemalu, kurang bckp dgn org , tak sangka pulak lepas kawin nak ajak bersama dgn sy pun dia masi malu😅 suami ok jea bergurau , bercerita, cuma dia jarang bersuara untuk bersama 😂 mungkin suami puan pemalu mcm suami sy 😂 stay positif ya puan 😂