Seks trimester ketiga

Usia perkahwinan sy dgn suami dh 2 tahun 1 bulan. Skrg sy di trimester ketiga. Sy byk baca dlm ni byk ibu mengeluh suami asyik nak seks lg2 bulan puasa ni sampai tak keruan jadinya. Lain pula dgn sy, suami susah sgt nk bersama. Kalau sy tak bercakap pasal benda ni mmg sampai ke sudah tak la jawabnya. Lepastu dh trimester ketiga ni tak larat nk mulakan dulu, tp husband pun tak mulakan. Ada tak lelaki yg jenis mcm ni ye ? Pelik kan sbbnya dia selalu nafsu kuat. Sy jd insecure kalau dia tak minta sbb takut dia cari benda lain. Lepastu sy nak bg bukaan senang nk bersalin nnt. Kalau ikut nafsu saya tu tak bernafsu pun. Tp benda ni dh byk kali sy tanya dia. Bila tanya , malam nnt dia akn start bersama cuma sy tak dpt jawapan. Takkan setiap kali sy luahkan benda ni baru dia nk mula. Pastu stop lama balik. Mcmtu lah kitarannya. Tp dia okay je sentuh sy bermesra cuma nak bersama tu dia mengalahkan org mengandung tak larat tu 😂 Skrg sy tak mulakan sbb nk tgk dia mula dulu, mcm awal2 kawin dulu hari2 dia nak. Dia yg akan lead saya. Ntahla pelik ada lelaki yg mcmni😂 Skrg ni rasanya dh sebulan lebih tak bersama. Malas sy nak bincang dah. Selalunya sy akn start kalau rasa mcm lama sgt tp ni tak larat dh, penat. #bantusharing #firstbaby #firstmom

31 Balas

saya dulu masa 1st trimester turun darah banyak sangat... sampai skg dah 3rd trimester doctor tak bagi bersama.. bayang lah 8bulan tak dapat puaskan nafsu bersama.. tapi kami suami isteri kerap bincang soal ni. minta dan doa agar segalanya kuat ... sebab ttc dah 4tahun.. x sanggup nak sia sia kan kandungan.. insyaallah lepas pantang saya akan buat yang terbaik buat suami..

2y ago

Tp skrg sy tgh pantang , bila tgk muka suami kesiannya dia. Lama rupanya ya 100 hari tu. Skrg sy dh hari ke 55. Lagi half way. Harap dia bertabah la.

dia nak kita yg agresif to sis... dia nak kita goda dia sbb to dia Mcm to... biasa la lelaki laki Sy pun Mcm to tapi trimester ketiga ni mmng penat... tapi kalau nak jalan cpt buka elok je sis insyallah jalan cpt berbuka suami dkt kita nk bersalin la kerap dia nk bersama dan nak kita yg mulakan dulu

suami sy awal sampai la skrang da 4bulan preggy ni..dia tido sorang kat bawah katil..dia nak sy selesa ke kiri kanan tido..kalo bersama..ada la,seminggu skali..ikot kehendak dia or mood sy..bergantung keadaan cuaca..sejok hujan tu baru boleh jalan..sb sy ta suka panas..

saya pernah minta maaf dekat suami sebab kurang layan dia masa pregnant 35w ni. suami cakap, dia faham. dia risau kalau apa2 jadi kat baby. dia lagi risau tiba2 bleeding masa bersama. sebab tu suami ikut mood dan kerelaan kita. dont worry sis. think positive je dekat suami.

Tak pelik sis, suami saya pun sama . Kami jarang bersama.. sbb suami saya letih cari rezeki . Dia risaukan kandungan .. just positive.. kena kerapkan berjalan, exercise jln itik tu .. doakan saya bersalin dgn mudah dan senang 2 minggu je lagi . Nervous 😬

Sis dh berbulan bulan dh sejak pregnent nie tk pernah suami sentuh lgi bila tnya dia ckp die tkt baby die kat dalam perut tu.. tk thu napa jdi mcm tu mungkn sbb anak pertama die tkt nk buat apa2 tkt nnt gugur die ckp 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Kalau saya, saya husnuzhon je. Malas nk pikir panjang, mnyakitkan hati sndiri bila tak dpat. So saya positive je n start dlu. Sebab saya pernah baca, byk pahala klau isteri yg start dlu. Sis bole google cari ye.

dia seram tgk perut memboyot tu kot. huu sy pon sme mcm thun sudah. jarang bersama dh nk dkt due tu. tp sy kerap berjln ke sana sini. Alhamdulillah mudah bukaan xsampai 10 jam. itu pon bg sy lama dh penantian contraction huhu

mungkin sbb pembawakan slalunya prempuan yg hamil akn rsa mcm tu stengah org suami yg mngalami pembawakn mcm tu so untuk ceptkn bukaan boleh guna kaedah lain seperti bnykkn berjalan dan sebagainya

pembawakan anak tu pergi ke bapa. ada suami fikirkan isteri letih Dan dia pun nak anaknya sihat kat dalam tu. doa yg baik2 time pregnant ni.. elak fikir bukan2. nak mulakan mulakan sajalah