Normal atau tidak?

Sy tak pasti nak meluah di mana. Jd sy post anonymous di sini. Soalan sy, normal ke suami hanya mau "bersama" seminggu sekali atau 2 minggu sekali? Sy ada juga minta, tp bila asyik sy yg meminta, kita pula rasa segan mcm takde benda lain difikir. Sy pernah minta selang sehari, suami ckp letih sbb kerap sgt. Kalau dia bg pun mcm tak ikhlas. Normal ke? Suami umur awal 30 an. Kerja office hour. Tp sy minta tu waktu dia cuti. Waktu dia cuti mmg dia yg uruskan anak. Sy housewife, time dia kerja anak 24 jam sy urus. Tp waktu dia minta, sy onz je. Sbb tahu dia jarang² mintak. Suami takde curang ke apa. Sy mmg cek phone dia selalu. Cuma lepas ada anak dia mcm ni. Sebelum ada anak 2 hari sekali ok je. Mula la sy fikir sy dah tak cantik, tak menarik lg kat mata dia. Jd rendah diri pulak bila suami menolak. Kadang sy doa, biar la sy da takde rasa nak apa² lagi. Bg waktu dia minta sekadar tunaikan tanggungjawab je. #ingintahu #pleasehelp

43 Balas

Hai, sy suami. Sy bg pendapat sy sbgi seorang lelaki. Bg sy, kdg2 lelaki wlupn die keje ofis sbnye otak die lg penat drp org yg keje fizikal. So balik rumah tgok anak boleh releasekan stress smpai lupe kt isteri. Klu dpn2 muke ni mmg xde rase nk buat sex sgt. Tp klu berjauahan mule la rindu yakmat kt bini nk main. Bg sy, sy akn geram bile tgok wife pakai sexy (lingerie). Paling x suka klu die slekeh2. Pakai baju kelawar pon sy menyampah. Lgkan pakai kain batik. Sy belikan la wife baju2 sexy kt shopee. Konsepnye knp org pompuan bile nk kluar umah, pakai cantik2. Tp bile kat umah slekeh2. Mcm mane suami nk ade selera. Tp klu suami jenis x romentik @ xpandai bab2 mcm tu. U all la yg kene take initiative beli baju2 sexy n surprise kan die. Bg sy, lelaki ni mmg suka bile tgok lurah, byg2 niple, peha. So show off la. Ape lg.. tp kgn la bogel terus, x syok jgk. Die kene tgh2, separuh tunjuk..laki tgok auto geram rase nk terkam bukak haha..Lg 1 kdg2 sy mmg malas atau mmg nk wife yg mulakan dlu. Sbb bese klu brg dh naik kene usik, mmg nk kene habiskan la. So jgn la malas n malu2 nk mulakan dgn suami. Nk tidur pakai la perfume yg awk beli mahal2 tu. Bkn pakai time nk kuar rumah. Nk bg laki lain cium ke ape. Haa giteww.. lg 1 bau mulut pon kdg boleh buat turn off. Klu laki ajak on tgh2 malam tu. Katup je la mulut. Cium2 kat leher @ tmpt lain unless klu laki yg nk cium kt mulut heheh. Tu je kot. Lg 1 boleh cube ajak suami buat sex lepas die tidur. Time tu bese morning wood n die msti nk menyondol utk melegakan bebird die tu.. last tips. Jage la badan elok2. Jgn bg chubby sgt. Dlu wktu kenal, kurus mulus elok comey. Dh beranak x jage… wht do u expect. Hihi jgn smpai die jeling kt orgblain udah la ye. Syg tu mmg la syg x dinafikan. Tp jgn la take for granted kan.. ok babai sume..semoga bermanfaat..😍😍

3mo ago

Klu ank2 dh besar, make sure tukar bj dlm bilik je lah. Like my wife die pki robe je klu ddk luar bilik. Linger kt dlm. Pandai2 lah akk nk kaber line mcm mane dgn ank2 hihi.

x pasti sis..ikut suami kot😅saya anak 5 dah..skrg tgh preggy 14 minggu.. org kata makin ramai anak suami kurang seks la apa la.. tp klu bg suami sa sama ja..dr anak 1 smpi 5 tetap sma..seminggu 3x kdg 2x .. biasalah ank dah 5 saya kdg mls la apa la.. tp suami tetap jerr nak😊.. jd susah nak dgr komen org kdg manusia x sma..kita sendiri yg alami.. masing2 ada alasan tersendiri..pasal bentuk bdn lawa x lawa.. klu suami saya dia kata biasalah dah ada anak.. buruk mcm mana pun isteri bila suami ikhlas syg tetap syg..dr bntuk bdn slim smpi menggelebeh...tak ada masalah..dr gigi full smpi la ada 1,2 biji buruk tak ada masalah..bila suami terima kita seadanya..mcmmana pun perubahan kita slps beranak d mata dia,kita masih org yg sama.. 😊

lelaki ni dye nye otak jgn bg berat,, sepanjang knl laki sye, dye jgn tngh byk fikir, contoh hujung bulan memng nafsu dye menipis sbb otak berat fikir masalah, bila kite ajak byk kli takde tidak balas, bila cuti and panjang tdo, nnti mlm dye axtif 🤣🤣 mcm kes sye ni dah menunggu hari nak bersalin sye rasa dye yg hyper, sye ni tkot nak bersma sbb bila ending rasa semua krem jd tak best, so jd tkot nak bersama wlwpon seminggu 1kli dye mintak.. apa² pon bnda mcm ni elok laaaa berbincang if kite ni rasa nafsu kite tngh membara dari pada diam dan memudaratkan hubungan, cuba cari masa "mengoda"😇 goda laki sndiri dpt pahala, yg penting jgan goda laki lain.. mintak di jauh kan 🤭🤭

Pendpt sy..part ni kena bincg btul² tnya knapa..sbg isteri, puan xperlu pun minta scara lisan ke apa..puan shj mulakan dhulu..”turn his button on” pastu puan siap² bli pelincir n main peranan dahulu smpi puan sndiri dh “turned on” then baru go ahead.suami ni kalau ajak mmg nak tp kalau time bkn mood dia..mmg nk cpt je xtunggu isteri dh smpi ke blom 😂, so puan kena pndai play yr role dlu.tnya je suami posisi apa dia suka dsbgnya. Suami isteri xperlu nak malu n fikir bukan² ..bnda halal..bkn bincang atau minta ngn org lain pun kan. Elakkan stress. Bincang baik² .

normal lah utk bagi sy. sebab suami juga mcmtu. seminggu sekali je dia minta tu pn hari cuti. tp kalau sy minta dia xde menolak pn. cuma kite perempuan jarang mintakn sbb malu. tp sejak sy prgnant ni suami lain mcm sikit. pantang trsentuh eh turn on terus dia. lain mcm pulak penangan prgnant kali ni. btw suami sy pn kerja opis jugak. tp sy rase sbbkn pnt pikirkn hal kerja jd dia kurang bernafsu bile hari bekerja. tp kalau cuti seminggu ade jugak lebih 3x bersama. mmg xsama waktu kerja dgn xkerja.

masa ank kedua suami sy pernah jdi mcm ni, sy husnuzon je.. mgkin sebb pembawakan baby.. sepanjang mengandung ank kedua, suami sy yg kne alahan & mengidam 🤣.. haha.. sedihnye perasaan bile suami tolak tu mmg xtau nk ckp cmne , yelah sebb emosi mase mengandung ni lain macam.. sy slalu buat taktik umpan... sy buatkan suami air kopi jantan utk die balik keje... haha... sebb rase kopi tu mcam nescafe pon ade, mcam radix pon ye... haha mlm tu terus onz... hahahaha

kita ada masalah yang sama sis. Kebiasaan kami seminggu sekali je. Dah hujung2 kehamilan ni. Saya rsa mungkin sbb saya dah berisi and muka kusam waktu mengandung ni. Dia x bernafsu kot dgn sy. Nampak mcm asik mengelak. masuk tido lambat. Mmg sy sedih sgt sbenarnya. Tp saya pon waktu ni kurang nafsu jgk. cuma nak bersama untuk mudahkan bersalin je. Tp ntah la sy nak bercakap dgn husband pasal ni pon jd malas. Doakan sy mudah bersalin ye

Saya lelaki, saya suka kalau kena gentel, ramas n raba2 kat anu saya.. Mesti on... Kalau Tiap2 malam kena gentel, Tiap2 malam la on... 2x kali sehari kena gentel, 2x sehari la onz.. Wife biasa masuk kan tangan dlm seluar cover dgn bantal masa tgk TV, Kalau Anak2 dah tdo mmg kena blowjob(kena pasti kan bersih selalu), saya x boleh buat apa lah dah itu hak dia... Jaga2 jgn kasi Anak2 nampak.. Lelaki mmg otak selalu penuh fikir macam2..

sy nk 2hari sekali pon x dapat, skrg tgh merajuk, da berapa hari rase terbiar... menyampah bile rase mcm ni, mmg rase diri ni, huduh, gemok, busuk semua ade.... bg hint pon x gune, better sy tido dulu dr suami, sbb bile tido lambat dr suami, jd terkebil2 memberontak rase.... xtau ape yg penat sgt... hhahahhahaha.... ntahlaa.... kalau ni normal, baik saya doa mintak sy dikurangkan nafsu tu.... penat macam ni😅😅😅😅😅

Pendapat saya, kita bagi hint hint sikit. Klu saya nak, saya kerap kacau-kacau dia. Buat² merajuk pastu pujuk manjah manjah gitu. Selalu kalau time memujuk tu tetiba jadi terlebih manjahhhh. Mesti onzzz. Masa onzzz tu mmg layan betul² bagi dia rasa best gilerrr. Nanti dia rajin meminta. Sy pula skrg pregnant, dia tak berani. Masuk 3rd tri ni, dah 32weeks baru dia berani.