Bersama dengan suami

Sejak sy pregnant ni suami saya tak pernah nak minta untuk bersama dengan saya. Padahal saya selalu je hint hint dia yang saya on kalau dia nak. Suami dah tak berapa minat nak bersama ke bila isteri pregnant ni? Ni normal ke? ? Tp kalau sy yang mulakan dahulu dia layan je saya. #24weeks

87 Balas

Saya aktif seks dr di trimester pertama., di trimester kedua pulak suami agk kurang sikit meminta brsama . bila tanya knape , dia ckp bkn tknk tp risau sbb tgk perut dh bsr . lgypun dia ckp , sy ni pnt prg ulang alik klinik sbb gdm , hari2 insulin sndiri kt rmh . dia takut sy tk selesa dgn tmpt insulin kt perut tu . tp kdg tu pg2 nafsu lelaki slalu on point sbb pg2 tu jd keras kn 😅 . masa tu suka nyendel2 mcm nk , cuma kdg2 dia dia mntk . kdg2 tu wlau keras dia tk mntk sbb tkut trlalu kerap pdhl tkde ape pn kan hehee.Sy dlu trpk y dia dh tkdee nafsu pdhl dia slalu trgoda sbb tgk dia nyendel2 kt sy .. dia kata mngndg ni seksi tp dia tkut

Sama la dengan suami saya. Saya just positifkan diri mybe dy riso dgn keadaan dri kita. Esp tuk first prgnt ni. Dy riso mybe masa bd boleh ggur or kita skit or x selesa. Tp kalo xtahan tu start je la. Benda ada depan mata. Bagi hint apa lagi 😆😆😆 saya laki dok buat dek pon smggu sekali ke 2x gk bersama tu. Kira xde miss lagi la tiap mggu tu. Sbb suami phm isteri dia ni nafsunya buas dari sblum prgnt. Sejak prgnt ni lg membuak2 prsaan nk bersama tu. Hahaaha tp tu la cpt kering plak rasanya since prgnt ni dulu ok je

Hi sis.. Suami sy pun jarang nk mintak utk bersama..sy da trfkir yg suami sy da xde nafsu kat sy lagy.. Tp sbnrnye dye risau takut pape jd kat kndungan..itu ap yg dye ckp... Tp bila sy bace.. Still boleh brsama ketika mngandung..sy pun on kan dlu.. Last2 trgoda jugak.. Pastuu.. Dye sndri ckp dye nk boleh x.. Pnat x.. Sy trutkan je.. Ikut mne mmpu n tidak agrasif.. Dri situ laa sy nmpk dye mmg risau utk brsame bila sy mngandung.. Tp sbnrnye suami tuu nak..

Mungkin husband sis takut jadi pape dekat baby dalam ... Atau mungkin husband kesian dekat sis, penat bawak baby dalam perut .. sebab pernah juga jadi mcm nie dekat saya, bila daa luah perasaan dekat husband, rupa nyerr husband cakap, dia nak sebenar nyerr, tapi bila nampak saya mcm letih bawak perut, terbantut niat dia nak ajak bersama .. cuba sis duduk berdua dengan husband and luahkan apa yang sis rasa .... In Shaa Allah, sis akan tahu jawapan nyerr ... 😊

5y ago

Macam suami saya..bila tanya kenapa tak nak, dia takut baby bergegar 😂

sbnr nya kalau kita bersama , takde pon istilah bahaya utk kandungan kecuali 1st tri mmg tak digalakkan .. lg dkt due lg digalakkan bersama sbb itu juga mmbantu proses bersalin .. mungkin kurang nk bersama tu cuma kurang selesa dgn posisi ketika bersama .. sy pon search juga posisi² yg sesuai & selesa utk ibu preg & suami .. jd sama² selesa 🤭🤭🤭

Suami sy mmg aktif seks..sy pn sama je sblm prgnt..sehak prgnt,sy dgn suami nak je sb nafsu sy meningkat time prgnt...tp sb jarak kehamilan sy 8thn,jd sy takut nk brsama..lani dh 9minggu..tp br 3..4x brsama...kesian suami asyik mntak..tp kami brsama slow motion je sb nk jaga...x sabar nk tgu kndungan stabil sikit br xrisau dh nk bersama suami...suami pn lega...

Mcm sye lain lak kes nya. Suami jdi sng turn on bila da pregnant ni. Dia kata nmpak seksi semacam haha. Tpi kitaorg x main dlm juat ringan2 je asalkan sama2 puas. Sye bersyukur jugak sbb dpat husband yg jenis x memaksa dan paham keadaan kita. Bila sye penat walaupun kadang nmpak mcm dia nak, dia suruh sye tidur siap selimutkan lagi 😂 ksian katanya.

Nak bersama kena pastikan takde masalah dgn uri sis. Kalau uri di bawah, mmg tak digalakkan bersama takut bleeding. Mcm sy, sy dgn suami masing2 puasa dulu. Risaukan baby padahal doctor/nurse dah bg greenlight sbb takde masalah dgn uri. Sy risau jugak takut suami terabai tp dia sendiri yg taknak ambik risiko. Nanti dah dekat2 bersalin baru nk kerap2.

sama dgn suami sy sis,tapi sy terus terang tanya kat dia..kenapa skrg dah xminat ke?dia mintak maaf dulu bukan dia xnak tapi dia lebih kepada risaukan kandungan.dia takut kantung kita xkuat n nanti ada problem.dia siap pesan nanti dah 5bulan ke atas dia nak,selama ni dia tahan je..hihi..btw skrg sy baru 18w.

Kami dua2 nak, tp sbb kes bleeding ngan uri rendah, x dpt nak bersama secara proper nak masuk 3 bulan dah. Nafsu ada tinggi tapi kami dua2 takut. Makanya sy je lah yg puaskan suami dulu. Untuk sy cuma ringan2 je lah yg boleh. Kalau tak ada masalah uri rendah, nak bersama tu, bersama lah selagi larat..

4y ago

1st tau uri rendah dekat pintu vagina masa bleeding minggu ke 2, time tu 11w. Pastu scan @ 16w, dr gtau uri rendah sikit, tp dia masih awal lagi untuk uri fully develop . Malam ni plak nak scan tgk macam mana 20w.