Uri di bawah

Usia kandungan saya sekarang 15 minggu, semalam masa bangun tdur perut saya sakit sangat dibahagian bawah perut & ada spotty. Saya terus pergi klinik then doctor cakap baby & jantung baby smua dalam keadaan baik cuma uri saya ada kat bawah & tutup jalan. Tapi doctor ckp usia kandungan awal lagi, uri mungkin akan naik. Siapa ada pengalaman macam ni, ni first baby saya so saya agak risau .

2 Balas

Belum ada pengalaman lagi.. Tapi kalau uri di bawah, kena more cautious sis.. Extra rest.. Jgn banyak gerak sangat.. Kalau perlu, bangun bila nak g toilet je.. Biasa kalau g hospital, mmg akan warded terus.. Doctor tak bagi kita buat apa2 pun, selain g toilet.. Apa pun, semoga kandungan sis baik2 je 😉

betul la tu, masih awal lagi..nanti uri naik sendiri bila makin membesar.. saya dr awal pregnant smpai 16-17 week uri rendah, masuk 18 week uri dah start berganjak. masa scan 30 week pun kedudukan dah normal ikut laluan.