saiz perut

usia kandungan berape bulan baru nampak perut jelas macam orang mengandung? saye 3 bulan and perut blom jelas .. normal ke tu? bila buka baju baru nampak sikit mcm benjolan , kalau pakai baju kurang nampak .

17 Balas

NORMAL saja.. ambil belon masuk guli, boleh tgk belon tu membesar or tak then cuba sumbat bola pulak tgk besar mana belon mengembang.. haaa mcm tu la situasi rahim awk, setiap minggu ada saiz tersendiri. takda lagi janin yg terus besar mcm tembikai.. dlm applikasi ni ada dorang tunjuk minggu 4 saiz embryo besar mana, minggu 9 besar mana..

Normal je sis.. sye yg 37w skrg bru la nmpk perut... tp nurse n doktor tetap ckp perut sye kecik.. mse 7bln sye tukar klinik utk check up.. nurse jd blurr plk dye tnye sye mengandung ke x.. sbb perut mmg xnmpk.. bg sye xkesah la perut besar ke kecik.. asalkn baby sihat.. lgpn dh sesuai dgn sye.. perut besar kang xlarat plk nk jln

sy dkat2 nk besalin bru nmpak sis 😂 8bulan .. tpi sokay je asalkan bby sihat ❤️ perut xbesar sgt snang nk tutup sis , sbb baby bump kita pon aurat kita😘 yg pentingf keadaan bby kt dlm tu ja😁

sya mengandung da nk masuk 6 bulan bru nmpk itu pun perot x besar mna sbb rangke besar kut.. alhamdulillah bby selamat lahir berat 2.7kg... awal 2 minggu sbb kene induce... sbb bby sye single artery...

3y ago

induce sakit tk 😭

perut sy pun tak nmpak walau dah 6 bulan.. asal bila scan doc cakap perkembangan baby ikut saiz minggu yg sepatutnya dan berat baby normal. tak terkecik tak terbesar. dah syukur sangat.

normal. 3 bulan baby sebesar 5 cm ke 7 cm puan.. boleh check tracker dlm apps ni. selalunya 1st pregnancy lambat sikit nampak perut.

normal. sye dlu 7buln still tak nmpk.baby bump.. ade la cume kalau sekali pndng mmg org tk tau yg sy mngndung haha

Sy 6bln lbih pom xnmpk sis.. Nmpk bncit jew.. Hehe.. Normal je, slagi Dktr Ckp bby sihat.. Jgn isaw.. Kcik Lg tu

Sy 7bln pn xnmpk.. Siap ada yg tnye bila nk kawen. Jd skrng start pkai bju preggy 😅😅. Xd la org tnye2 lg

yg saya ni tak tahu dah mana satu baby bump, mana satu lemakbump ni sis 😂😂😂😂😂😜😜

3y ago

haaa tu laa. nak sedih xlehh, dah tuu ketawa bersama je laa 😂😂