Insecure perut tak nampak

Hai semua, sy pregnant 16 weeks. Tp kdg rasa risau sbb perut mcm tak nampak lg 😂 Kalau tak pakai baju tu nampak je naik sikit dari sblum pregnant, cuma bila pakai baju mcm normal je. Kdg tu risau takut bby tak berkembang elok, nauzubillah mintak jauh. Sy slalu je scan, masa scan doc xde ckp apa problem pun. Tp kdg ada yg tegur tak nampak lg perut tu rasa mcm emmm. Huhu

3 Balas

bagus la tu x nampak perut. sng nk pakai baju. xperlu beli baju lain nk tutup perut. selagi doctor ckp xde mslh xperlu nk risau pon. lagi pon bby bump tu aurat, kalau besar2 kan susah nak sorok.

Sy pun alami… bukan kita nk tayang perut. Tapi apa org ckp tu buat kita risau dekat baby..tapi kalau doc kata ok, insyallah xde apa ☺️☺️

12mo ago

betul awak.. saya pun sama.. 16 weeks tapi x nampak.. bukan nak tayang perut pun..ni bila kita tengok sendiri depan cermin..jadi risau baby kat dalam okay ke tak..membesar ke tak dia.. #firstbaby

sy pun tak nampak perut. ramai jgk tegur. sbb sy tinggi kurus kot. pastu alahan aritu berat turun 5kg. tp buncit ja perutnya