Perut besar di usia kandungan 7 minggu.

Saya confused, orang ckp 7 minggu masih kecik lagi takkan nampak apa apa lagi. Tapi perut sy makin besar dari biasa… adakah itu normal? Sy pun confused tu buncit atau sebab mengandung. Tapi makin membesar pakai baju pun nampak. Tapi sy masih di awal kehamilan. #pleasehelp #bantusharing #firstmom

6 Balas

asalkan mummy and baby sihat alhamdulillah. Confirm² dah tu mengandung..buncit tu tolak tepi😆. Macam sy pulak,baru 9weeks tp perut besar sbb mmg gemuk. tapi ada masa tu dia punya besar tu lain macam dah macam 7bln tapi sy perasan bila sy masuk angin perut keras,sendawa tak berenti dan tak berak² mmg perut besar. Bila sy sihat,pembuangan elok dan tak masuk angin,perut sy mcm kempis. Dah macam pancit pulak🤣. Yang tak sedap skrg ni sengal² badan ngan punggung

Kalau kita ni perempuan aware date period kan .. mesti perasan bila late period perut jd kembung.. Bila da period baru elok balik.. Sama juga dgn mengandung awal2 ni.. kemungkinan kembung perut.. sbb tu besar yg luar biasa 🤓

Perut sy pun besar sis,,,mcm org dah 5 bulan padahal baru 10minggu,,,tapi g scan haritu 9 w 4d almdulillah bby sihat siap melompat2 bby dlm perut 😂😂

Perut saya pun besar. Saya baru 6w. Saya taktahu lh buncit ke apa 😭

2y ago

Haritu dh scan masa 5w tp nampak kantung je. Dr suggest scan lg another 2w. In shaa Allah by next week scan lg sekali. Risauu betul tp rasanya buncit kott sbb selalu buang angin 😅

Lain orang lain sis. Takpe asalkan baby sihat pun dah cukup 🥰

say dulu tak kecil masuk 5 bulan baru nampak sikit