Baby bump

Usia baby 10 minggu 5 hari, tapi baby bump tak nampak lagi. Biasanya berapa usia kandungan boleh nampak baby bump ?

38 Balas

Org tak nmpk sy mgandung smpai sekarang 32 week . Sy bukan badan yg besar . Bdan size m now size m juge. Baju seluar smua okey jer . Tapi kakak sy 34 week jaln kluar bersama2 . Semua org tegur die da brpe bulan besar perut mcm nak terkeluar dah .. membawang2 die pun cakap adik sy pun pregnant juge tak jauh beza pun 2 minggu jer beza kite org. Baru lah org tu cakap larh tak perasan badan kecik 😣 sy pun bile2 jer ikutkan baby boleh kluar . Tapi smpai hati xde yg nmpk sy pregnant.. nk ambil gmbr buat kenangan alahai mne perutnye segan yg kat dalam nak tunjukkan kn diri . Takpe la yg penting sihat .

sy masuk dlm 30w baru nmpk baby bump sis..skrg dh msuk 35w,klau sy ckp 35w smua org x caya..smua kata alahaii keciknya perut..xnmpk cam tgh sarat pon..huhu snyum je laa yg mampu..xkesah pon sbnrnya..malah bersyukur lg sbb perut sy kecik,strecthmark pon xde lgsg..lincin je perut..hehe

4y ago

betul, sama dgn sy. cakap kata nak masuk 8 bulan dah, semua terkejut. haha.. Alhamdulillah.. solat pun masih selesa. Baju pregnant sehelai pun tak pernah beli. Janji doc cakap baby sihat kat dalam. Tumbesaran baby normal.

Sy masa 20w..jiran PON xtahu sy prgnnt🤣🤣 MCM perut buncit biasa je.. Start 24w bru ada yg mula tegur prgnnt Ker? ada sekali tuh temujanji dgn nurse..terjumpa org kg.dia tya nk buat buku pink ke? Padahal dh nk 24-26w mcm tu.. skrg dh 29w MMG dh nampak la🤣

Ada banyak faktor yang menentukan baby bump, sis. Sesetengah orang lambat nampak baby bumpnya. Sesetengah orang pula nampak lebih jelas. Saya dulu sampai trimester kedua baru nampak haha!

10 minggu baru kot , x nmpk bby bump x pe jnji bby sihat saya masa yg kedua nk berank pun org ckp mengandung ke ? Jnji by Shat tu yg Penting

sy 4bln lbih bru rse ade baby bump.. tu pun nmpk kcik lg mcm xngandung..tp perut rasa keras dh mse tu😊nk nmpk btul2 5bln keatas😁

saya 13 weeks nampak dah mgkin badan kocik kot...nak sorok pun x boleh huhuhu...tp mmg pakai baju gobos2 ...apa2 setiap org berbeza

bergantung pada badan. saya mengandung second ni, dh 5 bulan kecik lagi perut. masa anak sulung 5 bulan dh mcm 7 bulan

sy 32w 6d pun tak nampak perut sgt sis. 1st baby. Tp aktif dah gerak kat dlm.. lain org lain kejadiannya..

Sy dh 5bulan xnampak lg. Ramai ckp xnmpak mcm pregnant langsung. Mgkin faktor sy jenis tubuh berisi.