sugar water a.k.a air gula

today is my 2nd time drink sugar water... T_T sharing your experience drink it!

11 Balas

kalau sy pulak, rs dia elok jak. sbb masih suam.. hehehe. tips dia : - kene turun awal p klinik. sbb nak amek gliran mnum kan. salunya depa akan bancoh ikut bilangan pesakit yg mai minum gula aritu. contoh, pagi2 da 4 org minum. so, depa bancoh la 4 gelas skaligus. sp yg dtg awal, untong la dpat hat yg suam2 banding giliran yg ke 3 n 4. hehehe..

5y ago

i see.. okay la kan. sbb sblum mnum dulu, org asyik dok momok2 dgn cerita seram mnum ayaq gula ni😅😅..

Minum sambil tutup hidung. jangan nikmati air tu pleaseee 😂. just gluppp sekali atau dua kali nafas sahaja. mase time sy minum dlu, Alhamdulillah xmuntah lepas tu. now dh bersalin, diabetes dh hilang.

hahahah first time minum then muntah. the second time i had to repeat again cs berat naik mendadak. after 30 weeks 3 days then nurse kata i dpt diabetes so i have to cucuk bsp 4 times a day! its hard man....

1st born, okay je. Mental dh prepare. 2nd n expecting 3rd ni ada GDM plak. Tak best nya. Kena buat BSP, tapi bacaan BSP okay je. Cuma masa MGTT tu je yang kantoi. Entah lah.

5y ago

Serba salah jadinya, kan. Kita follow je la. Gula tetap kena ambil. Semoga dipermudahkan urusan kita. Hihihi

Ms suam tu yg elok minum..nnt dh sejuk likat air gula tu..minum jgn berenti..klu berenti boleh muntah..lepas minum kumur2 biar sisa2 air gula dlm mulut tu hilang

5y ago

Betul..gigih gugel tips..hahah..

msa first preggy,sy minum kli ke3 baru tak muntah..sy mengalami morning sicknes, mual2 , muntah n pening2 msa first trimester..

Dulu first preggy kna minum 2x haa mmg manis dah nama pn air gula kan 😂 redho je la sis 😑 hopefully this time will be ok #secbabyotw

does it taste nice? i heard it taste unpleasent. i will be doing my first on this friday because over weight by 500g😭

saya da anak 3 tak pernah lgi minum air gula...hurmmm next preggy kot 😂😂....kena bsiap sedia dr skrg huhuhu

puasa half-day and suddenly drink so sweet feel like vomiting 😨